Politiet sylter dopingaftale på 7. år

Trods sager om misbrug og salg af anabole steroider blandt betjente er det på sjette år ikke lykkes dopingkontrollanter at få adgang til politiets egne træningscentre.

Det er endnu uvist, hvor omfattende problemerne er. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Betjente og ansatte på landets politistationer har frit spil, hvis de vil skyde en ulovlig genvej til store muskler. Siden 2013 har Rigspolitiet ellers forsikret, at en samarbejdsaftale med Anti Doping Danmark var på vej, men kontrollanterne har fortsat hverken adgang til Politiskolen eller de mere end 50 træningscentre, der er på stationer rundt om i landet, skriver Politiken.

Artiklen fortsætter under videoen.

Det er tilfældet, selv om en opgørelse fra Rigspolitiet fra 2013, viste, at der var et problem at tage fat på. Således havde 11 ansatte i politiet i løbet af de seneste 14 år haft disciplinærsager om handel med eller misbrug af dopingmidler. Det var vel at mærke dem, der nåede ordensmagtens kendskab – hvor udbredt problemet reelt er, ved Rigspolitiet ikke.

– Det er ikke tilfredsstillende, siger Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet.

En aftale har flere gange været tæt på, men hver gang er den strandet i juridiske tvister enten internt i politiet eller i justitsministeriet, viser dokumenter, som Politiken har fået aktindsigt i.
Også direktøren i Anti Doping Danmark (ADD), Michael Ask, undrer sig.

– Jeg anerkender selvfølgelig, at der er en del jura i det her. Men hvorfor det skal trække så langt ud, forstår jeg simpelthen ikke, siger Michael Ask, der har en fortid som chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC).

Hverken rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg eller andre i Rigspolitiet har ønsket at stille op til et interview. Myndighedens presseenhed skriver i en mail, at »der fortsat er bred enighed om, at den forebyggende og kontrollerende indsats, som ADD kan tilbyde i politiets træningsfaciliteter, er særdeles relevant for politiet som organisation.

Powered by Labrador CMS