Politiet til befolkningen: Hold nu afstand!

Rigspolitiet oplever fortsat, at folk stimler sammen udendørs.

Udgivet Opdateret

Alvoren er formentlig gået op for de fleste danskere i forhold til at bryde smittekæden i forbindelse med coronavirus. Men når vejret indbyder til det, er der åbenbart stadig dele af befolkningen, der ikke forstår, at man skal holde afstand til hinanden.

Det har gjort, at Rigspolitiet er nødsaget til at komme med en opsang. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Rigspolitiet.

Artiklen fortsætter efter videoen

Nyd det gode vejr – uden andre

Rigspolitiet har den seneste tid været vidne til, at der stadig er en stor mængde mennesker, der forsamles i det gode vejr på eksempelvis Dronning Louises Bro i København eller legepladser rundt omkring i landet.

Det er politiet nødsaget til at slå hårdt ned på, hvis ikke det går op for befolkningen, at de af hensyn til at mindske smittespredningen af coronavirus, ikke holder afstand til hinanden.

– Jeg kan sagtens forstå, at man gerne vil ud og nyde det gode vejr. Det er også helt i orden. Man må gerne gå eller løbe en tur. Men hold afstand til hinanden, når I færdes derude. Hvis der allerede er mange i et område, så gå et andet sted hen. Vi skal have stoppet smittespredningen, og det kan vi altså kun, hvis vi løfter i flok og tager ansvar. Vi ser for mange eksempler på, at man stimler sammen i parker, på broer og andre steder, siger Rigspolitichef Thorkild Fogde.

Det er ulovligt

Siden onsdag den 18. marts klokken 10.00 har forsamlingsforbuddet, der siger, at man ikke må samles mere end ti personer både indendørs og udendørs, været gældende.

Det betyder, at Rigspolitiet er i deres gode ret til at håndhæve forbuddet, hvis de møder en forsamling på mere en ti personer, for det er ulovligt. Det kan være ved at bede dem om at bryde op.

Men det kan også sagtens ende i en udskrivning, hvis befolkningen ikke forstår budskabet.

– Vi har indtil videre mødt danskerne med dialog, råd og vejledning, og budskabet er glædeligvis forstået af langt de fleste. Nu skal vi have de sidste til at forstå alvoren. Derfor er vi også klar til håndhæve reglerne mere håndfast og udskrive bøder, hvis reglerne ikke efterleves og politiets anvisninger ikke følges. Budskabet er meget klart: Spred jer – i stedet for at sprede smitte. Det er alvorligt det her, siger Rigspolitchefen.

Powered by Labrador CMS