Politiet til bilister: Sænk farten ved skolerne

Foto: Jens Astrup/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Mandag er første skoledag efter sommerferien for alle landets skoleelever, og for 65.000 af de helt små er det første gang, de skal sætte sig på skolebænken.

Med skolestart kommer masser af nye indtryk, og derfor skal forældre og bilister ikke forvente, at børnene selv er særligt opmærksomme på trafikken, når de begiver sig af sted mod skolen, lyder det fra vicepolitiinspektør ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter Arne Martinsen.

Derfor er det vigtigt, at de voksne i stedet er opmærksomme og træder lidt lettere på speederen, når de kører på landets skoleveje.

»Vi skal sikre, at de nye skolebørn kan komme sikkert frem og tilbage til deres skoler. Det er en stor oplevelse at starte i skole, og det skulle rigtig gerne være en god oplevelse. Det er forældrenes ansvar, at børnene kommer til og fra,« siger Arne Martinsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Skolestart betyder øget trafikering på skolevejene, og derfor er det vigtigt, at bilisterne sænker farten og tænker sig om, fastslår han.

I forbindelse med årets skolestart lancerer Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden, landets kommuner og politiet mandag en landsdækkende kampagne, der skal få bilisterne til at tænke sig om i trafikken.

Kampagnen er et tilbagevendende initiativ, og i år vil der landet over igen kunne ses plakater med påskriften: »Pas på de små i trafikken«.

Sidste år stoppede politiet næsten 4.600 bilister, der kørte for stærkt på skolevejene i august måned.

Politiet påpeger, at det ikke kun er forældre, der har travlt med at få afleveret børnene, der kører for hurtigt på skolevejene.

Der er også flere almene bilister, der har foden lidt for hårdt på speederen, når de passerer en skole, og derfor indfører politiet igen ekstra patruljering på skolevejene i skoleårets første måned.

Her vil der ikke kun være fokus på fartgrænser, men også på selesikkerhed og parkeringsforhold, fortæller Arne Martinsen.

Powered by Labrador CMS