Politiet undersøger: Mulig seriepyroman på spil

Flere skraldespande og containere er de seneste måneder blevet brændt af. Politiet undersøger, om brandene har en sammenhæng.

Udgivet Opdateret

I området omkring Toftebæksvej, Carlshøjvej og Lyngbygårdsvej har der siden november været et utal af brande i skraldespande og containere.

Nordsjællands Politi undersøger sagerne nærmere, for at se om der er en sammenhæng mellem de anmeldte brande i området.

Artiklen fortsætter efter videoen

Flere brande på få hundrede meter

Ifølge et Facebookopslag fra Beredskab Øst har beredskabet været kaldt ud til ti brande i samme område. Det er for det meste skraldespande eller containere, der er brudt i brand.

Brandene er afgrænset indenfor et området på få hundrede meter omkring Toftebæksvej og Carlshøjvej i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Nordsjællands Politi beretter til Newsbreak.dk om, at der i tiden fra november 2019 og frem til dags dato er blevet anmeldt seks brande i skraldespande og containere i området.

Muligvis en sammenhæng

Det er ikke officielt blevet meldt ud, om de mange brande i området har en sammenhæng.

Det er fortsat noget, som Nordsjællands Politi undersøger.

Sagerne bliver efterforsket, og herunder ser vi også på, om der kan være en sammenhæng mellem brandene,” skriver presse- og kommunikationskonsulent ved Nordsjællands Politi Henriette Døssing til Newsbreak.dk.

Flere unge drenge set

Årsagen til brandene er endnu ikke fastlagt, men det kunne formodes, at de var påsatte. Ved flere af brandene har vidner fortalt, at de har set maskerede unge i området, før branden brød ud.

Ved en brand på Lyngbygårdsvej, der blev anmeldt den 1. december 2019, blev to unge mænd set. Den ene, A, var mellem 14 og 15 år, spinkel af bygning, iført mørkt tøj, mørk hue som ikke dækkede ørerne samt mørk halsedisse, der dækkede munden. Han medbragte cykel. Den anden, B, var mellem 14 og 15 år, spinkel af bygning og medbragte også en cykel.

Da en brand på Carlshøjvej, der blev anmeldt den 5. januar 2020, brød ud, blev en ung dreng med kasket og maskeret ansigt set løbe fra stedet.

Undgå påsatte brande

Beredskab Øst skriver i det tidligere nævnte opslag på Facebook, at påsatte brande nemt kan undgås ved hjælp af fem små tip.

Vigtigt er det at undgå oplag på trapper og i kælderskakter, mens det samme også skal undgås op af bygninger. Beredskabet anbefaler, at oplaget står mindst fem meter fra bygningen.

Dernæst bør man fjerne affald, storskrald og lignende, ligesom at det er en god idé at placere containere, skraldespande og lignende i aflåste rum.

Powered by Labrador CMS