Politiets formand raser mod peberspray: Vil aldrig anbefale nogen at bruge det

Fra 1. januar vil almindelige borgere kunne opbevare peberspray i eget hjem og anvende det om nødvendigt.

Udgivet Opdateret

Der er ikke ligefrem julelys i øjnene hos formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, ved udsigten til, at helt normale danskere fra nytår af kan bevæbne sig selv med peberspray.

Den kontante formand ser faktisk intet positivt ved den skelsættende lov, der gør at danskere fra nytår kan bevæbne sig selv i eget hjem – og om det bliver nødvendigt – bruge sprayen til selvforsvar:

– Vi har masser af alarmklokker, der ringer i forhold til peberspray. Jeg vil aldrig anbefale min egen familie eller andre at bruge peberspray under nogen omstændigheder,« siger Claus Oxfeldt til Berlingske.

En af Claus Oxfeldts ringende klokker er, at han frygter, at en eventuel gerningsmand bliver godt gal i skralden, hvis man sprayer peberspray i hans retning og misser.

Det bekymrer ham også, at brugen af sprayen er en gråzone – sprayer man for meget, kan man risikere selv at blive sigtet for vold, siger han.

Og så mener han, at det er et alt for farligt våben – som vi som helt almindelige borgere slet ikke er rustet til at bruge.

DF: Det er en nedskalering

Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti mener dog, at skepsissen er ubegrundet.

Det fortalte han til Ritzau, da loven blev stemt igennem tidligere i december:

– Hvis man i dag bryder ind i private hjem, og folk gør modstand, så vil de bruge redskaber, der kan være langt farligere, siger han og nævner blandt andet køkkenknive og baseballbat.

– Så vi ser pebersprayen som en nedskalering, noget der kan være med til at gøre, at folk kommer derfra med liv og lemmer i behold, siger han.

Powered by Labrador CMS