Politihund forvirret af skolebørn: 11-årig pige bidt i benet

En 11-årig pige blev tirsdag ved et uheld bidt i benet af en politihund.

Arkivfoto: Mogens Flindt/Scanpix
Arkivfoto: Mogens Flindt/Scanpix
Udgivet Opdateret

En gruppe piger blev tirsdag eftermiddag skræmt, da en politihund gik forbi dem. Da pigerne satte i løb, gik hunden pludselig til angreb mod pigerne og bed en af dem. Det oplyser Østjyllands Politi i sin døgnrapport torsdag.

Politihunden var sammen med sin fører kaldt ud til Rundhøj Allé i det sydlige Aarhus for at lede efter en gerningsmand, efter politiet havde fået en anmeldelse om et indbrud i en ejendom på stedet klokken 15.43.

“I forbindelse med søgningen gik hundefører og hund forbi en gruppe piger, der blev forskrækkede og begyndte at løbe væk fra stedet. Det misforstod hunden, der løb efter og nåede at bide en pige i benet, inden hundeføreren fik den kaldt til sig,” skriver Østjyllands Politi.

Vicepolitiinspektør Leif Benny Kristensen forklarer til Newsbreak.dk, at hunden blev forvirret, da pigerne pludselig blev meget opskræmte.

Ingen alvorlige skader

Efter uheldet tog politiet hånd om pigen.

“Hundeføreren tog sig herefter af pigen og fulgte hende hjem, hvor han fortalte forældrene om episoden og vejledte dem om at tage på skadestuen. Den 11-årige pige kom ikke alvorligt til skade, men fik et bid i benet og den ene balde og var derudover selvfølgelig forskrækket over episoden,” skriver Østjyllands Politi.

Vicepolitiinspektør Leif Benny Kristensen fortæller til Newsbreak.dk, at pigens forældre kan søge erstatning, hvis de vil.

Hændelsen fandt sted på Rundhøj Allé i det sydlige Aarhus. Foto
Hændelsen fandt sted på Rundhøj Allé i det sydlige Aarhus. Foto

– Det er et hændeligt uheld, som klares forsikringsmæssigt. Det er meget uheldigt, at det sker, men det er meget sjældent, siger Leif Benny Kristensen.

Lige beklageligt hver gang

Han understreger, at politiet beklager uheldet dybt. Han vurderer, at det sker omkring et par gange om året, at politihunde i kredsen kommer til at bide personer ved uheld.

– I forhold til hvor meget vi bruger vores hunde, og hvor mange hunde vi har, så sker det meget sjældent, men derfor er det selvfølgelig lige beklageligt hver gang, siger han.

Den 11-årige pige går på Rundhøjskolen og skoleledelsen har onsdag informeret skolens forældre om hændelsen. Politiet var under eftersøgningen også inde at lede efter den mistænkte gerningsmand på skolens område. Her forløb aktionen fuldstændig udramatisk, oplyser skolen.

Powered by Labrador CMS