Politikere roser praktik-plan

Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Politikere roser DI’s plan for at skaffe flere praktikpladser

Med en storstilet indsats vil landets største arbejdsgiverorganisation Dansk Industri (DI) være med til at sikre flere praktikpladser. I de næste måneder vil 40 medarbejdere for organisationen tage kontakt til 1.000 virksomheder for at få dem til at lave praktikpladser, Det skal blandt andet sikre, at flere industriteknikere, værktøjsmagere og klejnsmede kan få en praktikplads.

Administrerende direktør i DI Karsten Dybvad fortæller, at virksomhederne gerne vil hyre flere lærlinge.

»Vi mangler dygtige faglærte medarbejdere, og det vil virksomhederne komme til at gøre mere i fremtiden. Vi kortlægger, hvad virksomhederne gør allerede i dag og ser på, hvad vi kan gøre for at sikre flere praktikpladser,« siger han.

Tilbage i februar 2014 udkrystalliserede et politisk ønske om at styrke erhvervsuddannelserne sig i en reform på området. Det er i forlængelse der af, at DI nu forsøger at få flere virksomheder til at tage lærlinge.

»Det er en god forudsætning for, at DI tager fat og er med til at sikre flere praktikpladser til de unge,« siger Karsten Dybvad.

Det stort anlagte initiativ, der går under navnet »Operation Praktikplads«, får positive ord med på vejen af Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Lennart Damsbo-Andersen (S), der hæfter sig ved, at arbejdsgiverne på den måde er med til at hjælpe de 12.936 elever på landets erhvervsskoler uden praktikplads. Det kan være med til at sikre, at der er nok arbejdskraft i fremtiden, lyder det.

»Det er på tide, at arbejdsgiverne melder ind og hjælper med at løse problemet med manglende praktikpladser, så det skal de selvfølgelig have ros for,« siger han.

Fra den borgerlige side af Folketinget glæder Venstre sig over initiativet, som de kalder glimrende.

»Det er vigtigt, at vi får flere faglærte unge. Vi uddanner slet ikke nok i forhold til behovet i de kommende år,« siger næstformand Kristian Jensen (V), der peger på, at partiet tidligere på året spillede ud med at give 45 millioner kroner årligt til at koordinere praktikindsatsen og et engangsbeløb på 100 millioner kroner til at løfte kvaliteten på erhvervsuddannelserne.

Han bliver bakket op af politisk ordfører for de Konservative, Mai Mercado (K).

»Det er positivt med kampagnen, og DI påtager sig et stort ansvar. Det er vigtigt at understrege, at vi ikke skal tvinge virksomhederne til at tage praktikanter,« siger hun.

Hos arbejdstagerne i Dansk Metal er man også svært tilfredse med forsøget på at gafle nye praktikpladser.

»Det er rigtig positivt. Jeg er ikke i tvivl om, at det vil gøre en forskel. Mange arbejdsgivere ved godt, at løsningen er, at der bliver udlært flere, og at de selv sidder med nøglen. Og så kan et opkald fra deres egen organisation måske være det, der skal til,« siger formand Claus Jensen i en pressemeddelelse.

Powered by Labrador CMS