Politikere vil sikre prostituerede bedre rettigheder

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Sexarbejdere skal have mulighed for at ansætte eksempelvis en vagt eller en receptionist, så de bedre kan beskytte sig mod overgreb fra kunder. Det mener Liberal Alliance og Konservative, som er parate til at lempe den såkaldte lov mod rufferi, skriver Politiken.

Udmeldingen kommer i kølvandet på et udspil fra menneskerettighedsorganisationen Amnesty International, der netop har vedtaget at kæmpe for, at det skal være lovligt at købe og sælge sex i alle lande. Ifølge organisationen er risikoen for vold og overgreb nemlig større i de lande, hvor prostitution er forbudt.

»Vi siger ikke, at loven (loven mod rufferi, red.) skal kasseres, men måske er der behov for, at den skal præciseres, fordi den i sin nuværende form kan have nogle utilsigtede effekter,« siger Trine Christensen, vicegeneralsekretær i den danske afdeling af Amnesty, til Politiken.

Opfordringen falder i god jord hos både Liberal Alliance og Konservative, som ønsker at nedsætte et udvalg, der skal se på, hvordan sexarbejdere kan sikres bedre arbejdsforhold.

Men Venstre afviser forslaget. Ifølge partiets retsordfører, Preben Bang Henriksen (V), er der for meget kriminalitet forbundet med prostitution, til at man synes, det er noget, man skal afkriminalisere, siger han til Politiken.

I Danmark er det tilladt at købe og sælge sex.

Powered by Labrador CMS