Politikerne på Christiansborg får det gratis

Borgerrepræsentationen i København har tidligere besluttet, at lokalpolitikerne ikke må modtage tivolikort.

Udgivet Opdateret

Folketinget holder fast i ordningen med gratis tivolikort, som politikerne på Christiansborg hvert år modtager af forlystelsesparken.

Det fortæller Folketingets formand, Søren Gade (V), til DR.

Københavns Borgerrepræsentation droppede i begyndelsen af juni ordningen for de lokale politikere.

-Stor forskel

Søren Gade begrunder fastholdelsen af folketingsmedlemmers gratis tivolikort med, at de beslutninger, der træffes i Folketinget - modsat ude i kommunerne, ikke har direkte indflydelse på for eksempel Tivoli.

Folketingets politikere har i mange år modtaget et gratis årskort til Tivoli i København fra forlystelsesparken. Den ordning holder Folketings formand, Søren Gade, fast i, selv om Københavns Borgerrepræsentation for nylig droppede den. (Arkivfoto).
Folketingets politikere har i mange år modtaget et gratis årskort til Tivoli i København fra forlystelsesparken. Den ordning holder Folketings formand, Søren Gade, fast i, selv om Københavns Borgerrepræsentation for nylig droppede den. (Arkivfoto).

Tivoli

Københavns Tivoli (indtil 2004: A/S Kjøbenhavns Sommer-Tivoli[1]) er en forlystelsespark beliggende i centrum af København tæt ved Hovedbanegården og Strøget. Parken er verdens næstældste af sin slags; kun Dyrehavsbakken er ældre.

Tivoli blev grundlagt af Georg Carstensen i 1843. Dørene blev åbnet 15. august. Havens areal er stort set det samme i dag som dengang, men i 1843 lå det uden for Vesterport. Ingen af Carstensens oprindelige træbygninger er bevarede.

Forlystelsesparken blev stiftet som et aktieselskab, hvor mange af aktionærerne var de håndværksmestre, der deltog i opbygningen. I dag er Tivoli A/S noteret på Københavns Fondsbørs. De største aktionærer har siden 2000 været Skandinavisk Holding A/S (ejer 31,8%) og dettes moderselskab, Chr. Augustinus Fabrikker, der ejer yderligere 25,4% De resterende aktier ejes af ca. 20.000 aktionærer. Tidligere har Carlsberg og Danske Bank haft større ejerandele, men Carlsberg solgte aktierne i 2000 og Danske Bank i 2012.[2]

Tivoli er den suverænt mest besøgte turistattraktion i Danmark med 4,4 mio. besøgende i 2017 mod 4,6 mio. besøgende i 2016.[3] Parken er Europas tredjemest besøgte forlystelsespark, kun overgået af Disneyland Paris og Europa-Park i Tyskland.[4] Ca. 320.000 personer har årskort til Tivoli.[5] De kvindelige årskortsindehavere kaldes i spøg abonniner.

Kilde: Wikipedia

- Der er stor forskel på at være kommunalpolitiker og folketingspolitiker. Folketinget er som parlament ikke en forvaltningsmyndighed og ikke underlagt forvaltningsloven, siger han til DR.

Powered by Labrador CMS