Politikontrol: -De næste uger er vi ude på skolerne

Politiet besøger 27 udvalgte skoler i forbindelse med en kampagne om at huske cykellygter og reflekser på cyklen.

Udgivet Opdateret

Den mørke tid sænker sig over os. De kommende fire måneder bliver de mørke timer flere, derfor opfordrer politiet til at få tjekket cyklen.

I en ny kampagne fokuserer Københavns Vestegns Politi på skolebørn og deres cykler.

Artiklen fortsætter efter videoen

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Ovenfor kan du i galleriet læse om alt det, der skal være styr på, hvis dit barn skal være så synlig som muligt i trafikken og overholde lovkravene.

Stærke lys og gode reflekser

Ifølge Københavns Vestegns Politi kommer der hvert år for mange cyklister til skade i trafikken.

Det vil politikredsen gerne undgå, derfor besøger de i den kommende tid 27 udvalgte skoler, hvor politiet har fokus på skolebørnenes synlighed i de mørke morgen- og aftentimer.

– De næste uger er vi ude på skolerne om morgenen for at sætte fokus på lys på cyklen, fordi stærke lys og gode reflekser kan være med til at undgå ulykker med cyklister i de mørke måneder. Sørg for, dit barn lyser godt op i mørket, siger politiassistent Marlene Bendix, Københavns Vestegns Politi.

Lang lygtetændingstid

Københavns Vestegns Politi vil stå klar på skolerne til at dele information ud om lys på cyklen, tale med børn og voksne om sikkerhed i trafikken og give cykellygter og refleksveste væk.

Lygtetændingstiden er fra solnedgang til solopgang, som i den her tid er fra omkring klokken 18.00 til klokken 08.00 om morgen.

Husk lygterne-kampagnen er et samarbejde mellem kommuner og politi i Vestegnens Trafiksikkerhedsråd.

Formålet er at forebygge trafikulykker med cyklister i folkeskolealderen.

Powered by Labrador CMS