Politimand fyret for at give sandwich til hjemløs: – En modbydelig og vammel handling

En politibetjent med fem år som ordensmagtens tjener er blevet fyret, fordi han gav en sandwich til en hjemløs. Betjentens chef er tordnende vred.

Matthew Luckhurst har fået sparket efter fem år som betjent. Foto: Politiet
Matthew Luckhurst har fået sparket efter fem år som betjent. Foto: Politiet
Udgivet Opdateret

Værsgo’, her er en sandwich. Umiddelbart lyder det som lidt af en overskudsgerning at tænke på de, der har det svært. En politibetjent i byen San Antonio gjorde præcis det, da han gav en sandwich til en hjemløs mand. Der var bare ét – virkelig ulækkert – problem.

Fredag tog byens politidirektør opstilling og fortalte, at betjenten – en Matthew Luckhurst – er blevet fyret og i øvrigt fortjente det. Det skriver CBS News.

Årsagen er en intern undersøgelse, der har fundet det beviseligt, at Luckhurst gav en hjemløs mand en sandwich, mens han var på arbejde i uniform. Umiddelbart ikke en fyringsgrund, men sandwichen var ifølge Luckhursts praleri til en kollega fyldt med afføring. Bæ.

– Det var en modbydelig og vammel handling, der overskrider vores principper om at behandle alle mennesker med respekt. Det faktum, at hans kolleger var så stødt over handlingen, at de indrapporterede ham til interne affærer, understreger bare, at denne type opførsel aldrig bil blive tolereret, siger politidirektøren William McManus.

Sagen dukkede op, fordi Luckhurst tilbage i maj pralede til en kollega om at han havde samler en lort op, smurt den på brød og siden lagt den i en lufttæt pose ved siden af en hjemløs mand.

Politiet har uden held forsøgt at finde frem til den hjemløse mand for at give ham en undskyldning.

Powered by Labrador CMS