Populære riskager kaldes tilbage

To varianter af riskager fra Urtekram tilbagekaldes, fordi de indeholder en for høj mængde uorganisk arsen.

Udgivet Opdateret

Midsona Danmark tilbagekalder to typer af riskager begge fra Urtekram, fordi de indeholder et for højt niveau af uorganisk arsen.

Det gælder Urtekram Riskager med med Salt og Urtekram Riskager med Quinoa, der bliver solgt i butikker som Bilka, Føtex, Kvickly og Meny.

Kræftfremkaldende stof

Problemet, og derved også grunden til tilbagekaldelsen, er, at Fødevarestyrelsens analyser har vist, at grænseværdien for mængden af uorganisk arsen er overskredet for de to varianter af riskager.

– Man har fundet uorganisk arsen, der er over grænseværdien. Det er til en hjemkaldelse, og det er vi så igang med på, siger Judith Stegelman, Quality Manager for Midsona Danmark, til Newsbreak.dk.

Uorganisk arsen er problematisk i større mængder, da det er et kræftfremkaldende stof.

Holde det nede

Arsen findes i undergrunden, og derfor vil der altid være en mængde arsen i risprodukter. Netop det indhold forsøge de hos Midsona Danmark hele tiden at mindske.

– Arsen findes i undergrunden. Arsen kommer ind i ris, som står i vand. Så det er naturligt, at det er der, så det handler om at holde det nede. Det er naturligvis ikke noget, vi ønsker, siger Judith Stegelman.

Anbefalinger

Hvis man som forbruger ligger inde med de to varianter af riskager, anbefaler Fødevarestyrelsen, at man enten afleverer produktet tilbage til butikken, man købte det i. Hvis man gør det, kan man få pengene retur for produktet, oplyser Midsona Danmark.

Ellers kan forbrugeren selv smide riskagerne ud.

Powered by Labrador CMS