Populært kostråd fejler: Hvorfor i alverden skulle det dog hjælpe?

Victoria Beckham har startet en helsetrend, der går ud på at drikke eddike - og det viser sig, at det ikke rigtigt hjælper på noget, lyder det nu fra kosteksperter.

Starter du dagen med et glas eddike? Det burde du nok lade være med. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

Det er blevet smart og moderne at starte dagen med at tage en ordentlig slurk eddike. Damebladet Femina har tidligere skrevet om de syrlige lyksaligheder og sidste år fortalte Victoria Beckham, at hun starter dagen med to store spiseskefulde æblecidereddike.

“Vær modig! Start med to spiseskefulde ‘first thing in the morning’ på tom mave!,” skrev den tidligere Spice Girl i et opslag på Instagram.

Eddiken skulle efter sigende reducere kolesteroltallet, hjælpe ens immunforsvar, sætte gang i forbrændingen, hjælpe på irriteret hud og – vigtigst af alt – hjælpe på vægttab.

Forskningen viser, at det ikke duer

Men nu viser det sig ifølge den britiske avis The Guardian, at det egentlig ikke er så god en idé at starte dagen med eddike, der ellers kaldes den næste store ting i den helseindustri, der årligt omsætter for tusindvis af milliarder af kroner verden over.

En undersøgelse, foretaget af BBC og Aston University konkluderer nemlig, at “cidereddike nok ikke vil hjælpe nogen med at blive tyndere, men det kan muligvis hjælpe folk, der har problemer med blodsukkeret eller kolestorolniveauet.” Muligvis.

En professor på det amerikanske universitet Harvard bakker ifølge The Guardian op om undersøgelsen. Han siger, at selv om eddikens helende egenskaber er blevet omtalt i årtusinder, så er det videnskabelige belæg for at bruge eddike til vægttab “ikke overbevisende.”

Powered by Labrador CMS