Post Danmark sender regnskabs-jobs til Indien

Mens regeringen har valgt at flyttet 3.900 statslige arbejdspladser til provinsen så tager Post Danmark etg endnu større skridt – her ryger 35 arbejdspladser i regnskabsafdelingen helt til Indien. Arkivfoto: Post Danmark.
Udgivet Opdateret

35 stillinger i Post Danmarks regnskabscentre er på vej om på den anden side af jorden.

Mens regeringen forbereder udflytningen af 3.900 statslige arbejdspladser til provinsen, har en gruppe medarbejdere i Post Danmark i dag mærket en helt anden type udflytning. Deres job flytter nemlig hele vejen til Indien. Det skriver Avisen.dk.

Det drejer sig om i alt 35 medarbejdere i Post Danmarks regnskabscentre i Fredericia og København, hvis job skal sendes til den anden side af jordkloden. De 25 af medarbejderne fik i dag at vide, at de vil blive fyret fra 1. maj, mens 9 af medarbejderne vil blive fyret i takt med, at inderne overtager opgaverne.

Undrer sig

De ansattes fællestillidsrepræsentant undrer sig over, at Post Danmark sender de knap 50 job til Indien. Ikke mindst fordi Post Danmark ejes af Postnord AB, som igen ejes af den danske og svenske stat.

– Isoleret set kan inderne måske løse opgaven billigere, men for den danske stat er det da at skyde sig selv i foden, når et statsejet selskab fyrer skatteydere i Danmark og dermed sender folk på dagpenge, mens deres arbejdspladser sendes til Indien. Det er jo en ren Molbohistorie, siger Eigil Johannesen, fællestilidsrepræsentant for HK’erne i Post Danmark til Avisen.dk.

Minister vil ikke gribe ind

Det er transportminister Hans Christian Schmidt (V), der har ansvar for posten. Fællestillidsrepræsentant Eigil Johannesen håber, at ministeren vil skride ind. Ellers frygter han, at andre statslige virksomheder får blod på tanden og sender arbejdspladser ud af landet.

Tillidsrepræsentanten skal dog ikke forvente hjælp fra transportministeren, som i et skriftligt svar til folketingsmedlemmet Susanne Eilersen (DF) afviste at gribe ind.

– Jeg har ikke nogen holdning til det konkrete besparelsestiltag, da det er en ledelsesbeslutning i virksomheden, skrev Hans Christian Schmidt i et svar i september.

Powered by Labrador CMS