Premierminister: Risiko for terrorangreb med kemiske våben

Den franske premierminister, Manuel Valls, siger torsdag, at der er en risiko for, at terrorister vil slå til med kemiske våben.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Den franske premierminister, Manuel Valls, siger torsdag, at der er en risiko for, at terrorister vil slå til med kemiske våben.

Der er en risiko for, at terrorister vil slå til mod udvalgte mål og bruge kemiske eller biologiske våben. Sådan siger den franske premierminister, Manuel Valls, torsdag i en tale i det franske parlament, skriver Reuters.

»Vi hverken må eller kan udelukke noget, og jeg siger det her med alle de nødvendige forbehold i baghovedet: Vi ved og er opmærksomme på, at der er en risiko for terrorangreb med brug af kemiske eller biologiske våben,« siger han.

Håber på opbakning til forlængelse af undtagelsestilstand

Den franske premierminister talte torsdag til parlamentet i Paris for at få opbakning til at forlænge undtagelsestilstanden i Frankrig, som er blevet indført efter det blodige terrorangreb fredag i Paris, hvor mindst 129 blev dræbt.

Manuel Valls siger ifølge Reuters, at man ønsker at forlænge undtagelsestilstanden med tre måneder.

Siden fredagens angreb i Paris, som Islamisk Stat (IS) har taget skylden for, har Frankrig været på den anden ende.

Nye terrorplaner forpurret

Onsdag blev der gennemført en omfattende politiaktion rettet mod de terrorister, der gennemførte eller hjalp med at gennemføre terrorangrebet i Paris.

Men samtidig blev også nye terrorplaner mod Frankrig angiveligt forpurret, skriver flere internationale medier. Torsdag skulle et terrorangreb nemlig have fundet sted i finanskvarteret La Defense i Paris.

De franske sikkerhedsstyrker slog dog til mod de formodede terrorister, der skulle udføre angrebet, onsdag. Men det stopper altså ikke her, advarer Manuel Valls.

»Terroristernes makabre fantasi har ingen grænser,« siger han til parlamentet ifølge Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet har franske politimænd, der har fri fra arbejde af den ene eller den anden årsag, fået lov til at bære våben, så længe landet befinder sig i undtagelsestilstand.

Powered by Labrador CMS