Prins Carl Philip: Så stor er den nye prins

Sverige fik tirsdag aften en ny prins - prins Carl Philip stod klar til at vise, hvor stor han er

Prins Carl Philip var med under hele fødslen. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Prins Carl Philip var med under hele fødslen. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Udgivet Opdateret

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia fik tirsdag aften klokken 18.25 en søn på Danderyds sygehus i Stockholm. Det er prinseparrets første barn.

Kungahuset skriver på deres hjemmeside, at både mor og barn har det godt.

Under pressekonferencen kort efter stillede den stolte far op i den klassiske positur og viste, hvor stor den lille nyfødte prins var ved fødslen.

Den nye prins var 49 centimeter lang og vejede 3595 gram. Han er derfor et “gennemsnits-barn”, da den svenske fødselsvægt og længde ligger på cirka 3500 gram og 50 centimeter.

Prins Carl Philip var med på sygehuset under hele fødslen. Carl Philip er det næstældste barn af kong Carl Gustaf og dronning Silvia.

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia

Prinsesse Sofia blev gift med prins Carl Philip den 13. juni sidste år i Slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm, et lille års tid før var de blevet forlovet – den 27 juni 2014. Fire måneder efter brylluppet meddelte de, at de ventede et barn.

Barnet bliver kong Carl Gustaf og dronning Silvias femte barnebarn. De har i forvejen børnebørnene prinsesse Leonore og prins Nicolas, som er prinsesse Madeleine og Chris O’Neills børn, og prinsesse Estelle og prins Oscar, som er kronprinsesse Victoria og prins Daniels børn. Den nye prins får således en meget jævnaldrende legekammerat, da prins Oscar blev født den 2. marts i år.

Prinsesse Sofia blev kendt i Sverige, da hun deltog i Paradise Hotel i år 2005 – hun og prinsen mødte senere hinanden ved en frokost hos fælles venner.

Prinsesse Sofia er også hertuginde af Värmland.

I den svenske befolkning er tilliden til kongehuset på det højeste niveau siden 2010, viser en ny meningsmåling fra Som-instituttet ved Göteborgs universitet.

Iagttagere siger, at det svenske monarki har medvind på grund af blandt andet megen positiv opmærksomhed ved bryllupper, fødsler og fødselsdage.

Powered by Labrador CMS