Prins Henriks sidste ønske er blevet opfyldt

Prins Henriks aske er blevet spredt to steder i Danmark. Den ene del er nedsat i en urne i den private have på Fredensborg Slot. Den anden del er spredt i de danske farvande.

Udgivet Opdateret

Prins Henriks aske er blevet fordelt efter prinsens eget ønske. Kongehuset skriver, at Prinsen ønskede asken spredt to forskellige steder.

Han ville kremeres, og prins Henriks aske skulle efterfølgende deles op i to. Den ene del skulle i en urne sættes ned i den private have på Fredensborg Slot, mens den anden del skulle spredes i de danske farvande.

Som Newsbreak.dk tidligere har fortalt, brød Henriks bisættelse med traditionerne for, hvordan man markerer dødsfald i det danske kongehus, hvor medlemmer af familien normalt bliver begravet ved en officiel ceremoni.

Prins Henriks aske er blevet spredt

Efter Henriks ønske blev hans begravelse en mere privat affære, og hvor det før var meningen, at Margrethe og Henrik skulle begraves i samme gravmæle, blev det altså i stedet sådan, at gravmælet er Margrethes, og at Henrik skulle begraves andensteds.

Ifølge Kongehuset er Prins Henriks ønske blevet opfyldt i september 2018. Ifølge Kongehuset var den kongelige familie samlet ved begge lejligheder, og Kongehuset.dk skriver, at man anser yderligere oplysninger om de to begivenheder som værende private.

Henriks sidste overraskelse

Prins Henrik blev bisat i Christiansborg Slotskirke, hvor hele Danmark kunne se med, da familien tog den sidste officielle afsked med prinsen. Det viste sig efterfølgende, at de mange blomster og kranse, der var lagt i kirken, blev lagt på en måde bestemt af Henrik selv.

– Det var Prins Henriks ønske, at overraske Dronningen en sidste gang. Derfor var kranse og blomster arrangeret som en “blomstrende have,” har Kongehuset tidligere skrevet om opstillingen af blomster og kranse.

Den blomstrende have henviser til et digt, prinsen citerede, da han holdt tale for dronningen på deres bryllupsdag i 1967.

Jeg kom fra et blomsternes land til en blomstrende have: Syren og guldregn, hyld og bonderose, blomster i parker, i marker og skov, blomster i grøftekanten. Men pigen var dog havens allersomdejligste pynt“, sagde prinsen ved den lejlighed.

Powered by Labrador CMS