Prins Henriks ven stripset for alt

En trafikdom blev skelsættende for Christian Kjær, der mistede sine kongelige titler. 22. april fylder han 80 år

Udgivet Opdateret

Christian Kjær har haft titel af hofjægermester, kammerherre og advokat.

I den nyeste udgave af opslagsværket Blå Bog er han slet og ret advokat.

De andre titler mistede han som konsekvens af, at Retten i Lyngby i 2019 idømte ham betinget fængsel i 30 dage og et års frakendelse af kørekortet.

Christian Kjær havde nægtet at følge en instruks fra en trafikofficial om at holde tilbage for en gruppe cykellister ved et cykelløb i Nordsjælland.

Da den frivillige official stillede sig op foran Kjærs blå Tesla, trykkede kammerherren ifølge retten forsigtigt på speederen.

Nægtede sig skyldig

Christian Kjær nægtede sig skyldig og hævdede, at det var ham, der var blevet angrebet med en stav.

Lige meget hjalp det. Kongehuset besluttede at fratage ham titlerne, og dermed var han ikke længere selvskreven til dronningens selskaber.

Det havde han og hustruen, Susan Astani-Kjær, ellers været som nær ven af prins Henrik.

Også på andre måder blev trafikforseelsen skelsættende. Samme år, som dommen blev afsagt, flyttede parret til Schweiz.

De har dog fortsat en feriebolig i Danmark, ligesom de har boliger i Sydfrankrig og Spanien, hvor han på grund af Parkinsons syge nyder godt af det milde klima.

Født ind i FLSmidth

Christian Kjær blev født ind i familievirksomheden FLSmidth, men båndene til cementvirksomheden blev bortset fra et par bestyrelsesposter aldrig tætte.

I stedet gjorde han karriere som advokat. Først som advokatfuldmægtig og siden som selvstændig med møderet for landsret og Højesteret.

Gift med Janni

Det var ægteskabet med Janni Spies, der gjorde Christian Kjær kendt i offentligheden. Deres bryllup i 1988 fik stor opmærksomhed i medierne - ikke mindst fordi hun tidligere havde været gift med Simon Spies.

Men den nye lykke på Sandbjerggård i Hørsholm holdt ikke, og i 2008 gik ægteparret fra hinanden.

Det førte til en årelang strid om bodeling, hvor Janni Spies gjorde krav på 150 millioner kroner. Da sagen nåede Østre Landsret, endte hun med 35 millioner.

Opmærksomhed vakte det også, da den politisk uerfarne Christian Kjær i 2005 ville være borgmester i den nye sammenlagte kommune Rudersdal.

Han blev valgt som De Konservatives spidskandidat og kom i kommunalbestyrelsen. Men borgmester blev han aldrig, og da han i 2013 fyldte 70 år, forlod han politik for at give plads til "nye kræfter".

Christian Kjær fylder 80 år 22. april. Her er han fotograferet med sin hustru, Susan Astani-Kjær. (Arkivfoto).
Christian Kjær fylder 80 år 22. april. Her er han fotograferet med sin hustru, Susan Astani-Kjær. (Arkivfoto).

Far igen som 69-årig

Christian Kjær blev som 69-årig far til sit fjerde barn, da han og Susan Astani-Kjær blev forældre til sønnen Alexander.

Foruden Alexander tæller flokken Michala og Christopher, som Christian Kjær fik med Janni Spies. Dertil den ældste søn, Philip, som han har fra ægteskabet med balletdanseren Fritzy Koch.

Powered by Labrador CMS