Prinsessen er tilbage

Hun var der for 10 år siden - nu er prinsesse Marie tilbage i Cambodja

Udgivet Opdateret

Prinsesse Marie rejser i dag tilbage til Cambodja.

Det oplyser Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse.

Det var også det første land, som prinsessen besøgte som protektor for Folkekirkens Nødhjælp for 10 år siden.

Prinsessen er i sin rolle som protektor for Røde Kors i Cambodja
Prinsessen er i sin rolle som protektor for Røde Kors i Cambodja

Rejsen bliver et gensyn med partnere og projekter fra den første rejse i 2012, og dermed muligheden for at opleve udviklingen i landet og Folkekirkens Nødhjælps arbejde med klimatilpasning, fødevarer, fattigdomsbekæmpelse og menneskerettigheder.

Økonomien buldrer

- Der er sket meget, siden prinsessen besøgte Cambodja for 10 år siden. Økonomien buldrer afsted, men uligheden vokser samtidig, og klimaforandringerne går hårdt ud over landbefolkningen. Derfor har vi fokus på at uddanne og organisere bønderne i klimavenlig fødevareproduktion og sørge for at styrke deres markedsadgang - og dermed deres indtægtsgrundlag, siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen, der ledsager prinsessen på jubilæumsrejsen.

Møder risbønder

Prinsessen møder blandt andet økologiske risbønder, der har fået adgang til det danske og europæiske marked gennem et samarbejde med den danske fødevarevirksomhed Nordic Food Partners.

Deres bæredygtige produkter har prinsessen tidligere stiftet bekendtskab med på Nordic Food Partners rismølle og pakkeri i Skive såvel som i Folkekirkens Nødhjælps Wefood butikker.

Et vigtigt signal

Turen til Cambodja i Sydøstasien sender ifølge Birgitte Qvist-Sørensen et vigtigt signal om ikke at glemme hjælpen til verdens fattigste i en tid, hvor vi helt naturligt er optaget af krigen i Ukraine og modtagelsen af ukrainske flygtninge:

- Som nødhjælpsorganisation er vi vant til at håndtere og holde fokus på mange kriser på samme tid. Derfor er det så vigtigt, at vi med prinsessens rejse til Cambodja sætter fokus på behovet for klimatilpasning, landbrugsudvikling og menneskerettigheder til gavn for verdens fattigste, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Hjem på torsdag

Prinsessens rejse til Cambodja slutter torsdag den 8. april, og byder på besøg hos en lang række af Folkekirkens Nødhjælps lokale samarbejdspartnere, myndigheder, virksomheder og det internationale diplomati.

Powered by Labrador CMS