Profiler med nyt USA-program

"Only in America" er titlen på Radio4's nye USA-program, som DR-journalist Frederik Dirks og TV 2's USA-analytiker Mirco Reimer-Elster er værter for

Udgivet Opdateret

Radio4 byder lytterne "welcome" til et nyt program om alt, hvad der rører sig "over there".

Kanalen præsenterer programmet "Only in America", der udelukkende er dedikeret til at dissekere amerikansk kultur.

Det annoncerer Radio4 i pressemeddelelse.

- Lytterne kan glæde sig

Stationen har hentet et par velkendte USA-kendere i skikkelse af TV 2's USA-analytiker Mirco Reimer-Elster og DR-profilen Frederik Dirks, som hver torsdag fra 16. marts sammen stiller skarpt på Guds eget land.

- Lytterne kan glæde sig til, at vi på en underholdende måde giver baggrund og perspektiv på alle de skrupskøre kulturhistorier, som vi læser overfladisk om, men sjældent bliver klogere på, siger Frederik Dirks i pressemeddelelsen og fortsætter:

Guilty pleasure

- Vi vil gerne udfolde de historier og tendenser og prøve at sætte dem i et større perspektiv for at forstå USA. At forstå USA er nemlig essentielt, hvis man skal prøve at forstå mange af de ting, der foregår i Danmark.

Mirco Reimer-Elster kalder programmet for en "guilty pleasure" for alle, som ikke skammer sig over at sige, at man hellere ser og hører amerikanske film og musik end at gå i operaen.

- Jeg elsker USA

- USA er ekstremernes land på godt og ondt og en kilde til konstant fascination og forundring for mig, lyder det blandt andet fra Mirco Reimer-Elster.

- Jeg elsker USA og glæder mig utrolig meget til nu at kunne dykke ned i amerikansk kultur, som også har formet mig utrolig meget, siger han i pressemeddelelsen.

RADIO 4

R4DIO (udtales Radio 4) er en landsdækkende dansk taleradio med base i Aarhus og København. Kanalen gik i luften torsdag den 1. november 2019 klokken 00.00, hvor den overtog frekvensen fra Radio24syv på det såkaldte FM4-bånd. Direktøren ved oprettelsen var Anne-Marie Dohm.

Siden starten d. 1. november 2019 har radiostationen set et dalende lyttertal og kunne i uge 49 præsentere et lyttertal på blot 371.000, hvilket svarer til omtrent det samme som Radio24syv i samme uge i 2011 (365.000 lyttere) og 140.000 færre end, hvad Radio24syv præsterede i samme uge i 2018 (511.000). Det lader til, at radiostationen især taber terræn til Danmarks Radios P1, som efter lukningen af Radio24syv har set et stigende lyttertal

Kilde: Wikipedia

"Only in America" har premiere på Radio4 torsdag den 16. marts klokken 14.05.

Vi skal forstå USA for at blive klogere på, hvad der foregår i Danmark, lyder det fra Radio4's nye makkerpar Mirco Reimer-Elster og Frederik Dirks. (PR-foto).
Vi skal forstå USA for at blive klogere på, hvad der foregår i Danmark, lyder det fra Radio4's nye makkerpar Mirco Reimer-Elster og Frederik Dirks. (PR-foto).
Powered by Labrador CMS