Prognose: Søren Pape kommer ind

Ifølge prognose fra DR kommer De konservatives formand Søren Pape ind i folketinget. Foto: Henning Bagger/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Det har været et af de mest omtalte og mest usikre mandater blandt de danske partiledere: Kommer Konservativt Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen (K), i Folketinget?

Hvis man skal tro DRs prognoser, så er svare foreløbigt ja. Med 40 procent af stemmerne talt op i Vestjylland, viser statskanalens prognoser nemlig, at Søren Pape Poulsen har sikret sig et mandat i Folketinget.

Der er en vis usikkerhed forbundet med prognoserne, der bygger sig på exit polls og foreløbigt optalte stemmer. Det er uvist, hvornår DR stopper med at bruge exit pollen, og hvornår de lader de optalte stemmer tale for sig selv.

Søren Pape Poulsen blev formand for sit parti, efter at Lars Barfoed trådte tilbage med godt et år til Folketingsvalget. Mens de Konservative kan glæde sig over, at deres formand, som det står nu, kommer i Folketinget, er der ikke meget at glæde sig over, når man ser på det overordnede valgresultat.

Her går liste C to mandater tilbage, så partiet kun har seks mandater tilbage i Folketinget – ét af disse blive altså ifølge prognosen i Vestjylland.

Powered by Labrador CMS