Punkteret lastbil kan ikke flyttes: Chaufføren har ingen penge

Vejdirektoratet prøver netop nu at fjerne en lastbil, der er havareret et særdeles uheldigt sted; ved en motorvejsafkørsel.

En havareret lastbil gør, at bilister, der skal fra ved frakørsel 71 omkring Aabenraa, skal køre videre og tage næste frakørsel. Foto: Vejdirektoratet.
Udgivet Opdateret

En havareret lastbil har gjort, at morgentrafikanter, der skal mod syd, kører ad E45 og normalt kører fra ved Aabenraa (afkørsel 71), skal være ekstra vågne. Lastbilen holder nemlig med to punkterede hjul samt nogle overrevne slanger og spærrer for de bilister, der gerne vil af motorvejen.

– Det er lidt en klassisk historie. Chaufføren har manglet vejhjælp og penge, og det har forsinket processen, siger Mark Sigvardt, vagthavende ved Vejdirektoratets pressetelefon, til Newsbreak.dk.

Lastbilen punkterede tidligt torsdag morgen, og da Vejdirektoratets repræsentant i området kom ud til chaufføren, var vedkommende faktisk fortrøstningsfuld og forventede umiddelbart, at lastbilen ville være fjernet omkring klokken 06.00. Det er over to timer siden.

– Redderen fik kommunikeret lidt med chaufføren, og vi giver altid folk en chance for at få vejhjælp. Men det viste sig, at han ikke havde vejhjælp, og han havde ingen penge til at betale for at få lastbilen fjernet, siger Mark Sigvardt.

Ihærdige chauffører prøver selv

Mark Sigvardt understreger, at det som sådan ikke er chaufførens skyld, at der ikke er penge med til at betale for den slags uforudsete udgifter.

– Det er jo vognmandens opgave. Men nu tager vi skridt til at få den fjernet. Vi får den bugseret væk fra rampen, og så må chaufføren overtage derfra igen, siger Mark Sigvardt.

Han fortæller, at det i ny og næ sker, at en chauffør havarerer på en sådan måde, at han ikke kan komme videre, men han roser også lastbilchaufførerne for deres gåpåmod.

– Mange gange prøver de selv at reparere. Men det er jo svært at skifte hjul ene mand på en lastbil. Der skal der professionelle til, siger Mark Sigvardt til Newsbreak.dk.

Han oplyser, at frakørslen er afspærret med tydelig skiltning, og at folk, der normalt kører fra ved den frakørsel blot skal fortsætte og køre fra ved det, der hedder Aabenraa S/Tinglev (frakørsel 72).

Vejdirektoratet forventer, at man efter klokken 09.00 kan køre fra ved frakørsel 71 igen.

Powered by Labrador CMS