R: Støjberg maler skræmmebillede af muslimer

Inger Støjberg (V). Foto: Bax Lindhardt/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Inger Støjberg (V) malede et urimeligt skræmmebillede af de muslimer, der lever i Danmark, da hun i sidste uge deltog i en TV-debat om asyl- og integrationspolitik i Danmark og Sverige.

Ifølge de Radikales integrationsordfører, Sofie Carsten Nielsen (R), forsøgte integrationsministeren for at forvrænge sandheden, da hun sagde, at 80 procent af de muslimer, der lever i Danmark, ikke synes, at der skal være fuld religionsfrihed herhjemme.

Integrationsministeren refererede til undersøgelsen »Din Muslimske Nabo«, som DR foretog i 2009. I undersøgelsen bliver et repræsentativt udsnit af muslimer i Danmark bedt om at forholde sig til, hvorvidt det bør være forbudt at kritisere religion. Men det er kun 54 procent, der erklærer sig helt enig eller enig, påpeger Sofie Carsten Nielsen over for jyllands-posten.dk.

»Det synes at være regeringens mening at give danskerne det indtryk, at muslimer er farlige for os. Det ville klæde regeringen at komme med noget objektiv information i stedet for at danne skræmmebilleder af bestemte befolkningsgrupper. Og i det mindste kunne ministeren holde op med at misinformere,« siger den radikale integrationsordfører.

Over for Jyllands-Posten erkender Inger Støjberg, at hun har udtrykt sig »upræcist«. Hun understreger dog samtidig, at undersøgelsen stadig indikerer, at over halvdelen af muslimerne i Danmark er imod religionsfrihed.

Powered by Labrador CMS