Rachel fra Årgang 0 blev raget på af tilfældig mand

Den unge kvinde er meget lidt imponeret over folks opførsel.

Rachel Ellebye stiller gerne op, når der skal arbejdes frivilligt. Men hun vil have, at folk respekterer hendes grænser. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Rachel Ellebye, der er med i TV2-serien Årgang 0, fortæller, at hun gentagne gange blev forulempet seksuelt under Distortion-festen i Københavns gader. På sin blog fortæller 18-årige Rachel, at hun deltog i festen som frivillig onsdag, og at det hele startede stille og roligt. Når hun ikke havde travlt, talte hun med folk, der genkendte hende, og som gerne ville have et foto.

“Min første grænse blev oversskredet, da en gruppe fyre kom over og spurgte om billede. Mens de er igang med at tage billedet med mig, begynder en af fyrene at tage mig på brystet. Det var møg ubehageligt, og det var med vilje. Ikke bare “et uheld”. Hvorfor tænker sådan nogle mennesker, at man bare kan tage andre folk på brystet eller lign., når de ikke har nogen grund til det?” skriver Rachel på sin blog.

Newsbreak.dk har været i kontakt med Rachel, der fortæller, at hun er ok ovenpå oplevelsen, men at hun har valgt at dele sine oplevelser for at sætte fokus på, at seksuel krænkelse aldrig er ok. Hun har på Facebook gjort det klart, at hun ikke ønsker at fortælle mere om oplevelsen, end hun allerede har gjort på skrift.

Flere ubehageligheder

Som onsdagen skred frem, og der kom mere tryk på blandt de frivillige, måtte Rachel afvise at tale med folk, der genkendte hende. Derudover oplevede hun også – igen – at folk overskred hendes helt personlige grænser.

“På vej over til min anden post, begyndte nogle drenge at hive fat i mig og prøve på at kysse mig. For det første, det er sindssygt ubehageligt, og for det andet, jeg havde arbejdsuniform på. Jeg var ikke “civil”. Jeg havde, igen, et job som jeg skulle passe! Da jeg kom over på posten, tog en forbipasserende mig på skridet, endnu engang møg ubehageligt.” skriver Rachel Ellebye.

Hun understreger, at hun ikke er efter folk, der gerne vil møde hende. Men hun vil gerne have, at hendes – og andres – grænser respekteres.

Til Newsbreak.dk fortæller Rachel, at hun ikke har mistet lysten til at arbejde frivilligt ved Distortion eller et andet sted en anden gang i fremtiden.

Powered by Labrador CMS