Racistisk hærværk mod efterskole

En eller flere gerningsmænd udsatte natten til torsdag Mina Hindholm Efterskole for groft hærværk

Eleverne her på Mina Hindholm Efterskole vågnede op til skydeskiver malet på skolens vinduer. Foto: Google Street View.
Udgivet Opdateret

Eleverne på Mina Hindholm Efterskole ved Fuglebjerg vågnede fredag morgen op til hadefulde budskaber på skolens ydre mure.

Med spraymaling var der flere steder skrevet “Fuck Islam” og “Islam ud af DK.” Der var også malet skydeskiver på flere af skolens ruder, og det målrettede budskab generer forstander på skolen, Ahmet Deniz.

– Det er ubehageligt, fordi det ikke bare er graffiti. Det er skældsord. Og det bekymrer os, siger forstanderen, der til gengæld er glad for at meddele, at naboerne ikke har set mildt på episoden. Han understreger også, at hverken skældsordene eller skydeskiverne var blandt de første ting, skolens elever vågnede op til.

– Eleverne startede her i sidste uge, men hærværket er ikke foregået tæt på dem, siger Ahmet Deniz.

Eleverne tog det roligt

Måske er det også derfor, at de fleste af skolens elever har reageret ganske roligt på det hele. Enkelte forældre har dog kontaktet skolen for at blive forsikrede om, at deres børn har det godt, og en enkelt særligt bekymret forælder valgte at tage barnet hjem fra efterskolen – indtil videre.

– De var meget bekymrede over, hvad der kan ske, forklarer Ahmet Deniz, der har beroliget de bekymrede forældre med, at ingen er kommet noget til.

Beviserne for hærværket er også blevet fjernet igen. Skældsord og skydeskiver er blevet vasket ned, og nu handler det om at vende tilbage til hverdagen.

Hændelsen blev bekræftet over for Newsbreak.dk af vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi lørdag, og her tager man episoden meget alvorligt.

Intet gennembrud

Mandag har Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi endnu ikke fået et gennembrud i sagen.

– Vi har ikke fået henvendelser, der har bragt os videre, siger Kim Kliver, politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Newsbreak.dk.

– Men der ligger stadig en del arbejde, siger Kim Kliver. Arbejde, han betegner som ‘almindelig efterforskning’.

Politiinspektøren vil heller ikke umiddelbart pege på, hvem der eventuelt skulle have forøvet hærværket på efterskolen

– Det er endnu for tidligt at konkludere noget om eventuelle gerningsmænd. Men vi har iværksat en målrettet efterforskning i sagen. Vi ser med stor alvor på denne type kriminalitet, og vi vil derfor meget gerne tale med vidner, der kan have oplysninger om hærværket, har Kim Kliver tidligere sagt i en pressemeddelelse.

 

Powered by Labrador CMS