Radikale angriber Mette F.

To forløb har ført til, at De Radikales leder går i flæsket på regeringen og kalder den "magtfuldkommen"

Sofie Carsten Nielsen.
Udgivet Opdateret

Regeringen har vist "ringeagt" for Folketinget og bruger sine embedsmænd på en "farlig måde" ifølge De Radikale.

Det er der flere eksempler på, siger støttepartiets leder,

Sofie Carsten Nielsen, i et interview med Berlingske.

- Der er alt for mange eksempler på, at regeringen lukker sig om sig selv. Den er modvillig mod samarbejde, og den forstår grundlæggende ikke, at åbenhed avler tillid, mens lukkethed - som følge af magtfuldkommenhed og egenrådighed - gør det stik modsatte, siger hun.

Topstyring

Hun mener, at Socialdemokratiet er "præget af en ekstrem topstyring", og at magtfuldkommenheden er hidtil uset under den nuværende regering.

Det kan på sigt få konsekvenser for samarbejdet med De Radikale og regeringen, hvis der ikke sikres en højere grad af åbenhed og inddragelse.

- Jeg kan ikke se for mig, at vi bare fortsætter på samme måde som i de seneste år – som støtteparti for en etpartiregering, der kører i den rille, den gør nu. Det er ikke langtidsholdbart, siger Sofie Carsten Nielsen.

To nylige forløb har ført til hendes konklusion.

For det første sagen om de automatisk slettede sms'er og regeringens håndtering af det efterfølgende forløb.

For det andet forløbet op til mandagens pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) lagde op til at gøre covid-19 til en samfundskritisk sygdom.

Regeringens handlen baserede sig på en indstilling fra Epidemikommissionen, som består af forskellige myndigheder.

Regeringen udleverede dog rapporten så sent til et udvalg i Folketinget, at der ifølge den radikale leder reelt ikke var mulighed for debat, før statsministeren stillede sig frem og udlagde teksten.

Powered by Labrador CMS