Real Madrid er under maksimalt pres i pokalen

Det vil være en journalistisk stramning at tale om en krise. Så lad os kalde det en mini-krise.

I weekenden blev Real Madrids imponerende sejrsstime brudt, da holdet tabte 1-2 i Valencia. Og onsdag aften blev det til et – ikke ufortjent – 0-2-nederlag til lillebror Atlético Madrid i pokalturneringens 1/8-finale.

Og nu skal Real Madrid for alvor stramme sig an, når der er returopgør på Santiago Bernabéu næste torsdag.

Der var ikke spillet mere end 30 sekunder, før Sergio Ramos med et stangende hovedstød fremtvang en pragtredning af Atlético-målmand Jan Oblak. Så var vi ligesom i gang. Troede vi.

For det blev desværre også halvlegens absolutte højdepunkt. I stedet blev det til en affære med masser af dueller og klassisk iberisk temperament. Real Madrid havde sat valgt at give Cristiano Ronaldo en pause, og den portugisiske x-faktor var tydeligt savnet hos gæsterne.

Hos Atlético var Fernando Torres – efter et otte år langt udlandseventyr – atter tilbage i Atléticos startopstilling. Det var dog tydeligt, at der er løbet meget vand under broen, siden den nu 30-årige angriber i start-00’erne var et lynende farligt teenage-fænomen hos Rojiblancos.

Et kvarter inde i halvleg blev der pumpet liv i opgøret igen. Raul Garcia blev trukket omkuld i feltet af Sergio Ramos. Straffespark. Tv-billederne afslørede, at der var tale om en tvivlsom dom. Garcia tog selv ansvaret fra pletten og sendte bolden ind bag Reals målmand, Keylor Navas.

Målet fik Carlo Ancelotti til at reagere, og han sendte få minutter senere Ronaldo på banen.

Men selv om gæsterne pressede hårdt, var det Atléticos Jose Gimenez, der et kvarter før tid flot steg til vejrs på et hjørnespark og dirigerede bolden i nettet. Og udløste Reals mini-krise.