Red Barnet mangler indsamlere på valgdagen

Der er Red Barnet indsamling i Viborg. Udlevering af materiale og bøtter sker på Borgerhuset Stationen. Ude på ruten mødte vi indsamlerne Anne Marie Worm og hendes 6-årige datter, Victoria, på Mimersvej/Foto: Preben Madsen
Udgivet Opdateret

Det er en fast tradition, at Red Barnets frivillige står med raslebøsserne fremme og samler ind ved valgstederne, når der er valg i Danmark. Som regel går det rigtig godt, især når der er folketingsvalg, og næsten ni ud af ti danskere møder op for at sætte et kryds.

I år ser det dog ikke ud til, at Red Barnet får et lige så økonomisk succesfuldt valg, som man plejer. Organisationen mangler frivillige, der er klar til at bruge valgdagen på at samle penge ind.

»Ved dette valg bliver der virkelig spillet højt på valgtrommerne, hvilket gør det svært at komme igennem med budskabet om, at vi mangler frivillige indsamlere«, siger fundraising- og kommunikationschef Claes Amundsen.

»Det er en rigtig vigtig dag for os, især fordi vi ved, at de indsamlere, der står ved valgstederne, får hver 1.000 kroner i bøssen. Lige nu har vi 350 indsamlere, men vi kunne sagtens bruge 1.000. Vi er tilfredse med 700 indsamlere, så der er lang vej op. Men der er ti dage til valget, og vi håber da, at mange flere når at melde sig,« siger han

Pengene, som Red Barnet håber at samle ind, er ikke øremærket noget bestemt formål. De går både til børn ramt af jordskælvet i Nepal, udsatte børn herhjemme i Danmark samt en række andre gode formål.

»Meget af den politik, der bliver talt om, handler faktisk om eller vedrører børn, så man kan sagtens gå ned og sætte sit kryds ud for, hvem man nu tror, der kan gøre det bedst for børnene. Men hvis man vil være helt sikker på, at børnene får noget hjælp, kan man melde sig som frivillig indsamler ved folketingsvalget 18. juni,« siger Claes Amundsen.

Hvis man har mod på at samle penge ind til Red Barnet, kan man tilmelde sig på redbarnet.dk.

Powered by Labrador CMS