Regeringen vil lave "ukrainerbyer"

Flygtningestrømmen vil vælte velfærdssamfundet. Derfor skal indlogeringen tænkes om, siger Mattias Tesfaye

Mattias Tesfaye vil etablere 'ukrainerbyer'
Udgivet Opdateret

På et pressemøde for en uge siden sagde udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), at samfundet skal finde en ny måde indkvartere de mange ukrainere, der kommer til Danmark.

Den varsling gør han tilsyneladende nu alvor af.

Regeringen forbereder at etablere det, ministeren i et interview med Berlingske kalder "ukrainerbyer".

Med den hast, som ukrainerne lige nu flygter mod Danmark, er det nemlig ikke muligt for velfærdssamfundet at absorbere dem på normal vis, siger han.

Skal selv hjælpe

- Vi forbereder, at ukrainere skal indkvarteres i en slags ukrainerbyer, hvor der måske kan være dagtilbud og undervisning for børnene på ukrainsk, som ukrainere selv hjælper med at foretage, og at man flere steder i landet vil opleve ukrainere bo sammen, siger han til avisen.

Det er ifølge ministeren for tidligt at tale om specifikke lokationer. Men han forventer, at der kan etableres "en håndfuld" byer, som kan lokaliseres ved nedlagte institutioner som eksempelvis skoler, sygehuse, kaserner eller plejehjem.

Op til 40.000

Tesfaye forestiller sig ikke byer på flere tusinde, men nærmere på flere hundrede, siger han til Berlingske.

Udlændinge- og Integrationsministeriet oplyste på det førnævnte pressemøde, at op til 40.000 ukrainere forventes at være rejst til Danmark efter påske.

Powered by Labrador CMS