Region afviser Ambulance-sjusk

Region Syddanmark afviser nu beskyldninger om langsom ambulancekørsel. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
Udgivet Opdateret

Region Syddanmark afviser nu detaljerne i Fyens Stiftstidende vedrørende en patient, der måtte vente otte timer på en ambulance.

Som man kunne læse på Newsbreak.dk i morges, så måtte en patient vente hele otte timer på at få en BIOS-ambulance til Odense Universitetshospital. Det er imidlertid noget vrøvl, mener Region Syddanmark, der netop har udsendt pressemeddelelse.

Det var patientens, en ældre dame, hjemmesygeplejerske, der ringede efter ambulancen den 10. september klokken 12.

– Aftalen var, at den skulle komme inden for en time. Da alarmcentralen knap to timer efter fortæller, at ambulancen slet ikke er sendt af sted, fordi der er ikke er nogle ledige, får jeg simpelthen et chok, sagde Marie Hansen til Fyens Stiftstidende.

Det afviser Region Syddanmark nu fuldstændig.

Ankom 15.22

I pressemeddelelsen netop udsendt skriver regionen, at den ansvarlige læge bestiller en såkaldt D-kørsel til patienten. En D-kørsel er en liggende sygetransport til en patient, der ikke er behandlingskrævende.

Regionen skriver dog, at bilen ankommer sent i forhold til det lovede – der var halvanden time – da patienten hentes omtrent klokken 14.30.

– Patienten ankommer til Svendborg Sygehus klokken 15.22 og ikke til Odense Universitetshospital klokken 20, som der står (i Fyens Stiftstidende, red.), skriver regionen videre.

Powered by Labrador CMS