Rejsekort-brugere har sparet 100 millioner kroner

Arkivfoto: Elo Christoffersen
Udgivet Opdateret

12 kroner koster billetten til to zoner i København uden for myldretid, hvis du bruger Rejsekortet. Det er halv pris i forhold til en almindelig kontantbillet, og det er tre kroner billigere end at køre med Rejsekortet i myldretiden.

Rabatordningen for rejsende uden for myldretiden har samlet set sparet de rejsende i hovedstadsområdet for omkring 100 millioner kroner, siden rabatordningen blev indført i januar 2013. For hele landet er besparelsen på omkring 137 millioner kroner. Det oplyser Rejsekort A/S.

Kundedirektør i Metroselskabet Rebekka Nymark er godt tilfreds med de rejsendes millionbesparelse.

»Det viser, at rigtig mange har haft glæde af den rabat, som Folketinget gav os mulighed for at give fra 2013. Det er godt for hele introduktionen af Rejsekortet, at kunderne har haft nogle gode oplevelser,« siger hun.

Rabatordningen fortsætter indtil videre, så rejsende kan se frem til at spare endnu flere penge. Om ordningen bliver permanent, kan Rebekka Nymark ikke svare på.

»Det er en politisk afgørelse. Men det vigtige er, at kunderne får nogle gode oplevelser de her år, hvor vi skal lære dem at bruge Rejsekortet. Her er det rigtig positivt med denne rabatmulighed,« siger hun.

De gammeldags klippekort er snart fortid. Sidste salgsdato for klippekort i papirform er 8. februar, så det kan snart blive dyrt, hvis man ikke anskaffer sig et rejsekort. Muligheden for at købe klippekort via sin mobiltelefon vil dog fortsætte.

Rejsekortet A/S arbejder løbende med at forbedre sin service, og en række tiltag er for nylig blevet introduceret. Blandt andet er den udskældte bøde, hvis man glemmer at tjekke ud, blevet sat ned fra 50 kroner til 25 kroner. Der er blevet introduceret et rejsekort til virksomheder, og så arbejder selskabet på en ny app, som fra slutningen af 2015 skal gøre det muligt for rejsende at tjekke ud, selvom de har forladt bussen eller stationen.

I Danmark bliver 60 procent af samtlige rejser med kollektiv trafik foretaget i hovedstadsområdet. Det er derfor her, flest penge er blevet sparet på rejser uden for myldretid.

Powered by Labrador CMS