Rejsevejledning skærpet efter skud mod dansker i Saudi Arabien

Foto: Google Maps.
Udgivet Opdateret

Selvom man endnu ikke kender årsagen til, at en Arla-ansat lørdag blev skudt og såret i den saudiarabiske hovedstad, Riyadh, har Udenrigsministeriets Borgerservice mandag valgt at skærpe rejsevejledningen til det muslimske land.

»Rejsende opfordres til at udvise stor forsigtighed under deres ophold og udnytte lokale kontakter til at orientere sig om situationen,« hedder det i den opdaterede rejsevejledning.

Vejledningen er blevet opdateret som en direkte konsekvens af skuddene mod en dansk statsborger, der blev såret af skud på vej hjem fra sit arbejde hos den danske mejerigigant Arla.

»På nuværende tidspunkt opfordres danskere som opholder sig i Saudi Arabien til at udvise særlig opmærksomhed i den kommende tid om alle forhold der vedrører sikkerhed i dagligdagen,« skriver Borgerservice.

Danskere, der opholder sig i Saudi Arabien opfordres desuden til at rådføre sig med deres arbejdsgivers sikkerhedsansvarlige om hvorvidt der er daglige rutiner som transport, der bør ændres eller tilpasses »i lyset af situationen«.

»Danskere opfordres ligeledes til at overveje at udsætte ikke-nødvendige rejser med bil i Saudi Arabien, indtil situationen er mere afklaret,« skriver Borgerservice.

Borgerservice understreger dog, at Saudi Arabien ikke har oplevet samme omvæltninger, som er set i flere andre lande i regionen, og at det er flere år siden, at der har været gennemført terrorangreb mod vesterlændinge i landet.

»Myndighederne er generelt blevet bedre til at imødegå terrortruslerne. Saudi Arabien forbliver dog et land med generel risiko for terror.«

Trods opdateringen af rejsevejledningen er det overordnede sikkerhedsniveau ikke ændret.

Powered by Labrador CMS