Rekordmange rejser i disse dage: Disse ting må du ikke pakke i håndbagagen

Op mod 80.000 danskere forlader det triste vejr her hjemme i efterårsferien.

Rekordmange danskere rejser i disse dage af sted på efterårsferie. Inden da, så tjek lige galleriet her, hvor vi har samlet nogle eksempler på ting, du IKKE må medbringe i håndbagagen. Foto: Scanpix
Rekordmange danskere rejser i disse dage af sted på efterårsferie. Inden da, så tjek lige galleriet her, hvor vi har samlet nogle eksempler på ting, du IKKE må medbringe i håndbagagen. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Flere rejseselskaber melder om ekstraordinær travlhed i disse dage, hvor skolernes efterårsferie har taget sin begyndelse. Det vurderes af Spies Rejser, at helt op mod 80.000 danskere med håndbagage forlader Danmark for at tage på solferie i uge 42, der sparkes i gang på mandag.

Således kan flere medier berette om charterselskaber, der må melde hus forbi til kunder, der dukker op i sidste øjeblik og vil væk fra gråvejr og 15-17 grader.

– Vi kan melde udsolgt. Og havde vi haft 2000 pladser mere, så havde vi solgt dem også, siger direktør i Bravo Tours, Peder Hornshøj, til DR Midt og Vest. Rejsebureauet sender 5600 afsted på efterårsferie under varmere himmelstrøg. Det er 25 procent flere end sidste år. Meldingen er ifølge Finans.dk enslydende hos andre selskaber.

Pak håndbagage korrekt

Når så mange mennesker skal ud at rejse samtidig – mange med fly – så er der ingenlunde tid til panik og travlhed i sikkerhedskontrollen, der som årene er gået er blevet mere og mere grundig.

Det er derfor vigtigt, at du pakker din håndbagage efter forskrifterne. Københavns Lufthavene har på sin hjemmeside lagt information frem om netop dette.

Håndbagage kategoriseres som den bagage, du selv medbringer ombord på flyet, og der er i den forbindelse nogle helt særlige regler og retningslinjer.

For eksempel bør du – øverst i håndbagagen – lægge de ting, som skal fremvises separat i sikkerhedskontrollen. Det kan være el-artikler som bærbare pc’er, tablets, kamera og lignende. Det samme gælder væsker, som skal være samlet i én gennemsigtig og genlukkelig plastpose.

I galleriet over artiklen her kan du se eksempler på ting, du absolut ikke må medbringe i håndbagagen – for din og andres skyld.

Hav en god tur.

Powered by Labrador CMS