Restaurant stiller krav til børnefamilier: De voksne må kun få én genstand

En restaurant i New York har valgt at bekæmpe spritkørsel på en helt særlig måde.

Tager du dine børn med på den i artiklen omtalte restaurant, kan du kun få ét glas vin eller én anden genstand.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

Øverst på menukortet hos en restaurant i New York står en ganske tydelig regel: “Kun en genstand, når du spiser sammen med børn”.

Reglen er lavet for at forhindre, at forældre eller andre voksne kører spirituskørsel, når de forlader restauranten, mens der sidder børn på bagsædet. Det skriver KTLA.

Vil stoppe spritkørsel

Melisa Gravelle er bestyrer på Peddlers Bar & Bistro. Hun fortæller, at reglen er meget vigtig for hende. Den er nemlig lavet for at sørge for, at familier kommer sikkert hjem.

– Vi elsker børn. Alle elsker børn og børn har ikke en stemme, der bliver hørt, fortæller Gravelle.

Gravelle fortæller også, at det er den kærlighed, der ligger bag reglen om, hvor meget alkohol dem, der spiser med børn, må drikke.

Reglen er ikke ny. Den har været der siden 2010, men nyheden om den alternative måde at holde fulde forældre væk fra vejene får lige nu meget opmærksomhed på de sociale medier.

– Jeg kunne ikke leve med mig selv, hvis jeg vidste, at jeg havde slået nogen ihjel ved at køre dem ned, fortæller Gravelle og fortsætter:

– Jeg ville aldrig gøre det og det er et valg, om du vil undgå det.

Tjenerne får skældud

Der er for det meste ingen problemer med at få kunderne til at overholde reglen ifølge restaurantens bartender Cheryl Faas, der har arbejdet på stedet i flere år.

– Vi tror virkelig på den her regel, så vi forklarer det bare høfligt. Og vi gør det med det samme, fortæller Fass.

En gang imellem er der alligevel kunder, der bliver vrede over reglen og skælder tjenerne ud ifølge Gravelle.

– De bliver skældt ud ved bordene og nogle kommer tilbage meget oprørte, fortæller Gravelle og fortsætter:

– Men så går en af bestyrerne ned til bordet og forklarer, at vi ikke hakker på forældrene. Det er bare noget, vi føler kan gøre en forskel og være en hjælp.

Kunderne er vilde med det

Men de få klager er ingenting i forhold de mange kunder, der nyder deres måltid på restauranten og er vilde med reglen.

– Hvorfor skulle man tage chancen? Det giver ingen mening. På den her måde holder man de mennesker, der er villige til at tage chancen, væk fra vejene, fortæller kunden Greg Culver.

– Jeg er en pensioneret lærer. Jeg synes det er en fantastisk regel, fortæller en anden kunde Barb Buckley og fortsætter:

– Prøv bare at tænk på loven og det ansvar forældre har for at beskytte deres børn.

Restaurantens ejere har meddelt, at de ikke har nogle planer om at ændre reglen.

Powered by Labrador CMS