Rift om disse sager: De går som varmt brød

Søgestatistikken hos Den Blå Avis taler sit tydelige sprog.

Udgivet Opdateret

Julen er over os, og derfor ræser folket rundt og køber julegaver. Det går nogle gange rigtig stærkt, men nogle klassiske sager vil bare altid være et hit under juletræet. Nogle mennesker går ikke så meget op i, om gaverne er nye eller brugte, så også hos Den Blå Avis (DBA) er der fut under julesalget.

I en ny opgørelse afslører køb og salg-portalen, hvilke ting der i december er blevet søgt allermest på – så sandsynligheden for, at du kan finde din egen julegave i galleriet her over artiklen, er ret høj.

Brugerne af DBA indtaster løbende svar i et spørgeskema, og på baggrund af dette udgives genbrugsindekset. Her i kan man læse, at lige knap halvdelen af alle respondenter intet har i mod at modtage en brugt ting som gave.

– Ved at købe brugt kan man tit give flere eller større gaver, end hvis man køber dem alle sammen fra ny. Samtidig ligger der noget meget personligt i at give én noget, som måske ikke længere kan købes i butikkerne, men som man skal gå på jagt efter. Jeg tror også, at mange danskere ser brugte gaver som en god mulighed for at være lidt bæredygtige i deres gaveindkøb, siger Sofie Folden Lund, der er kommuniktionschef i DBA i en pressemeddelelse.

Milliard-forbrug

Efter julen i 2017 gjorde Nets, der driver blandt andet dankort-systemet, det samlede december-salg op, hvor netop betalingskortet var blevet brugt, og det var et noget overraskende resultat. Dankortet satte nemlig forbrugsrekord i december 2017.

Svimlende 1,3 milliarder kroner blev der handlet for – i døgnet(!) – og det er altså eksklusiv øvrige betalingsmuligheder som kontanter eller digitale betalinger.  Med et forbrug på knap to milliarder blev fredag den 22. december 2017 den travleste dag med Dankort i historien.

– Danskerne har brugt 1,17 milliarder mere på Dankort i julen 2017 end i 2016, men det betyder ikke, at forbruget nu vil stilne. Typisk giver det store udsalg mellem jul og nytår travlhed i butikkerne, og vi regner med, at forbruget i denne periode også vil stige og måske endda slå sidste års rekord, sagde Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets og ansvarlig for Dankort, i den forbindelse.

Powered by Labrador CMS