Ris fyldt med denne sorte bille: Smid det ud nu

De er blevet solgt hen over det seneste års tid. Har du en stående, der er gemt til jul, er det en god idé at finde den frem med det samme.

Det er sådan en fætter her, der kan kravle rundt i risposerne. Se produktet på næste billede. Foto: Wikimedia Commons
Det er sådan en fætter her, der kan kravle rundt i risposerne. Se produktet på næste billede. Foto: Wikimedia Commons
Udgivet Opdateret

Coop annoncerer i dag, at butikskæden Irma trækker varen Irma grødris tilbage fra hylderne, fordi der er fundet snudebiller i risene. Varen har en nettovægt på ét kilo og en bedst før dato, der hedder 10-06-2017. Har du sådan en stående på hylden derhjemme, skal du enten finde ned i din lokale Irma med den for at få den byttet til en ny.

Alternativt kan du få dine penge tilbage. Eller du kan smide den ud. Du må i hvert fald ikke spise den.

– Det er sådan en lille sort fætter, der lever i et tørt miljø. Det er noget, vi ser engang imellem i ris og gryn, ja og pasta, fortæller Kvalitetschef ved Coop, Karin Frøidt, til Newsbreak.dk. 

Hun understreger, at det ikke er farligt at spise ris med snudebiller. Men der er immervæk tale om noget, de færreste kunder nok satser på at servere med risengrøden juleaften, og Fødevarestyrelsen fraråder da også folk at spise risene.

Ris med snudebiller solgt i hele 2016

Karin Frøidt kan ikke fortælle, hvor mange poser ris, der er blevet solgt. Men varen gik på salg op mod jul 2015, og der kan derfor stå en del ude blandt danskerne, selvom grødris først kommer i rigtig høj kurs op til jul. 

Problemet blev opdaget af medarbejderne i en Irma-butik, der så tog kontakt til Coop.

– Vi har tjekket og opdaget dem i nogle pakker på lageret, fortæller Karin Frøidt. 

Hun fortæller, at snudebiller er svære at holde helt væk fra poser med ris, da de nu engang nyder at bo netop sådanne steder.

– Vi synes bare ikke, at det er særlig rart, siger Karin Frøidt og understreger, at Coop i fremtiden vil stræbe efter, at deres ris bliver pakket uden snudebiller.

Powered by Labrador CMS