Risikerer at miste det hele

3F's hovedbestyrelse kan ved møde tirsdag ikke afsætte formand Per Christensen, men kan indkalde til kongres, hvor afgørelsen kan blive truffet

Efter anklager om løgne bliver der nu indkaldt til et krisemøde som i sidste ende kan koste formand Per Chistensen posten
Efter anklager om løgne bliver der nu indkaldt til et krisemøde som i sidste ende kan koste formand Per Chistensen posten
Udgivet Opdateret

Hvis et flertal af hovedbestyrelsen i fagforeningen 3F vil have en ekstraordinær kongres om Per Christensens fremtid som formand, kan det komme på plads inden for uger.

Det siger Laust Høgedahl, lektor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet. Hovedbestyrelsen skal tirsdag drøfte sagen om formand Per Christensens dobbeltliv.

- Hvis der er et flertal i 3F's hovedbestyrelse, så vil man kunne indkalde til en ekstraordinær kongres. Og så er det 3F's delegerede – altså medlemmerne – som vil afgøre, om han kan fortsætte, eller om han skal afsættes.

Kan ikke afsætte ham

- Det er klart, at det lige skal varsles. Og der er noget logistik, men inden for uger kan man godt få stablet en ekstraordinær kongres på plads, hvis det kommer så vidt, siger han.

Ifølge 3F's vedtægter kan et flertal i hovedbestyrelsen ikke afsætte Per Christensen.

Men et flertal kan indkalde til en ekstraordinær kongres, hvor det vil være op til 3F's medlemmer at beslutte, om Per Christensen skal fortsætte som formand eller ej.

Forhold til flere kvinder

Sagen om Per Christensen er blevet afsløret af B.T., der har kunnet fortælle, at formanden i en årrække ad to omgange har haft forhold til to kvinder samtidig, uden at de vidste noget. Samlet er det dermed fire forskellige kvinder.

Ifølge avisen skal Per Christensen også have skaffet sig adgang til en lejlighed, som ejes af en fond, hvor fire ud af fem medlemmer af bestyrelsen er fremtrædende ansatte i 3F.

Vil høre hans udlægning

Tirsdag får Per Christensen mulighed for at fremlægge sin side af sagen over for hovedbestyrelsen, før den tager stilling til den videre proces, lyder det fra Laust Høgedahl.

- Det handler om, at hovedbestyrelsen gerne vil høre Per Christensens egen udlægning af den her sag. Der er indkaldt til et hovedbestyrelsesmøde, og sagen er det eneste punkt på dagsordenen.

- Så det handler om, at man giver Per Christensen mulighed for selv at udlægge den her sag, siger han.

PER CHRISTENSEN

Per Christensen (født 16. juni 1957 i Aalborg) er en dansk fagforeningsleder, som siden september 2013 har været forbundsformand for Fagligt Fælles Forbund.

Efter endt uddannelse som tømrer, fik Per Christensen job på Aalborg Portland. Her blev han efter fem års ansættelse valgt som tillidsmand for kollegaerne. Derefter blev han valgt som næstformand i Cementarbejdernes Fagforening i Aalborg, inden han i 1995 kom til SiDs hovedkontor som juridisk sekretær. I 2004 blev han valgt til forbundssekretær.

Den 17. september 2013 blev han på 3Fs kongres i Aalborg Kongres & Kultur Center valgt som ny forbundsformand, hvor han afløste Poul Erik Skov Christensen. Per Christensen blev valgt uden modkandidat.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS