Ro på: Du kan sagtens købe ind i Påsken

Du kan sagtens købe ind, selvom der er mange helligdage i påsken. Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Selvom Påsken byder på en del helligdage, er der rig mulighed for at købe ind

Har du glemt æggene eller karrysilden til påskefrokosten, så køb dem i en af de mange dagligvarebutikker, der har åbent i påskens helligdage. Det drejer sig om en lang række butikker med en årlig omsætning, der ikke overstiger 33,2 millioner kroner inklusiv moms.

– Onsdag og påskelørdag er blandt årets allerstørste handelsdage i butikkerne, men hvis man ikke når det, eller man lige står og mangler noget, er der altså gode muligheder for at købe ind i helligdagene, siger Jytte Tandrup, underdirektør i De Samvirkende Købmænd.

Der er stadig restriktioner på åbningstiderne i forbindelse med helligdage. Det betyder, at skærtorsdag, langfredag, 1. påskedag og 2. påskedag er såkaldte lukkedage, hvor alle butikker som udgangspunkt skal holde lukket. Der er dog enkelte undtagelser for de mindre dagligvarebutikker.

Lukkeloven kort:

Siden 1. oktober 2012 har alle butikker – uanset størrelse, beliggenhed og type – måtte holde døgnåbent året rundt undtagen på helligdage, grundlovsdag og juleaftensdag samt efter klokken 15 på nytårsaftensdag.
Fra denne hovedregel er der dog en række undtagelser. Blandt andet for dagligvarebutikker, der godt må holde åbent på helligdage, hvis de opfylder følgende to betingelser:

• Den årlige omsætning inklusiv moms og punktafgifter må ikke overstige 33,2 millioner kroner Herfra kan der dog trækkes en række varegrupper.
• Butikker, hvis omsætning ligger mellem 14,3 millioner kroner og 33,2 millioner kroner årligt, skal have indsendt en revisorerklæring til Erhvervsstyrelsen om butikkens omsætning.

Powered by Labrador CMS