Robbie Williams er hovednavn på ny fynsk festival

Foto: Instagram
Udgivet Opdateret

Den nye fynske festival Tinderbox har mandag løftet sløret for de første fem navne, der skal spille i Tusindårsskoven i Odense til juni næste år.

De kunstnere, der kommer til at indtage festivalens scener, er det britiske popikon Robbie Williams, den verdenspopulære DJ Calvin Harris, den danske sangerinde MØ, svenske The Cardigans med Nina Persson i front og et af dansk rockmusiks største bands igennem tiden; D-A-D.

Med offentliggørelsen af de første navne viser Tinderbox, at den vil levere en festival af international kvalitet, sådan som Odense Kommune har ønsket. Det siger borgmester Anker Boye (S):

»Vi ønsker en moderne storbyfestival med internationalt niveau, og det kan vi allerede nu se, at vi får,« siger han.

Odense Kommune har indgået en tiårig aftale til en samlet værdi af 23,5 millioner kroner med Tinderbox, der blev lanceret i september. Der bliver ifølge kommunen tale om dels et sponsorat og dels et egentligt tilskud.

»Med Tinderbox demonstrerer vi vores ambition om at bruge store begivenheder til at skabe vækst ved at tiltrække opmærksomhed og omsætning,« siger Anker Boye om baggrunden for millionstøtten til festivalen.

Tinderbox, der forventer at præsentere 50 kunstnere på fire scener fra 26. til 28. juni næste år, har skabt voldsom røre hos de danske musikfestivaler. Således har Roskilde Festival svaret igen ved at rykke en dag frem til om onsdagen og samtidig gøre søndag til store hjemrejsedag uden musik på scenerne, og senest har Smukfest i Skanderborg præsenteret sit modtræk: To festivaler fra torsdag til lørdag to weekender i træk med de samme musiknavne på plakaten.

»Det kommer til at handle rigtig meget om økonomi i fremtiden, og skal vi kunne konkurrere med eksempelvis Tinderbox og dens enorme kommunale tilskud, så skal vi tænke nyt og anderledes i Skanderborg. Det gør vi gerne, og en af de ting, vi overvejer at prøve af, er at lave Smukfest over to weekender i stedet for én,« har formand for Smukfest Claus Visbye skrevet i et brev til festivalens cirka 200 formænd.

Powered by Labrador CMS