Rolf Sørensen ramt af hjerteproblemer: Misser Tour de France

Rolf Sørensen har kommenteret Tour de France for TV 2 siden 2006. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Rolf Sørensens afbud til Tour de France

Rolf Sørensen, tidligere professionel cykelrytter, har måttet melde afbud som ekspertkommentator for Tour de France 2023 grundet hjerteproblemer.

TV 2 har udtrykt fuld forståelse for Sørensens beslutning og understreger vigtigheden af hans helbred. Trine Schmidt træder i stedet som ekspertkommentator.

Siden 2006 har Rolf Sørensen været en markant stemme i Tour de France dækningen på TV 2, hvor han har delt erfaringer og anekdoter.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

I weekenden skulle den mangeårige ekspertkommentator Rolf Sørensen sidde klar til årets udgave af cykelløbet Tour de France, men helbredet sætter en stopper for de planer.

Rolf Sørensen melder nemlig afbud som ekspertkommentator på TV 2 til sommerens Tour de France på grund af hjerteproblemer.

Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

- Jeg er helt utroligt ærgerlig over, at jeg ikke kan være med til at lave Tour de France i år, men helbredet kommer i første række, siger Rolf Sørensen i meddelelsen.

- Jeg har fået nogle udfordringer med hjertet, og det skal udredes, før jeg tør udsætte mig selv for en arbejdsopgave som Touren rundt i hele Frankrig. Derfor har jeg besluttet mig for, at det klogeste er, at jeg bliver helt hjemme fra Touren i år.

I stedet for Rolf Sørensen har TV 2 besluttet at bruge den tidligere cykelrytter Trine Schmidt som ekspertkommentator til årets udgave af Tour de France.

Fuld forståelse

På TV 2 har man fuld forståelse for Rolf Sørensens beslutning.

- Det er først og fremmest rigtig trist, at Rolf har fået problemer med helbredet. Der er ikke noget, der er vigtigere end, at Rolf får fred og ro, så han kommer sig så godt som muligt så hurtigt som muligt, siger TV 2's chefredaktør på Tour de France, John Jäger.

- Vi ønsker ham god bedring, og når han er på toppen igen, så glæder vi os til at få ham tilbage til vores cykeldækning senere på året, lyder det.

Har været med siden 2006

Siden 2006 har Rolf Sørensen ledet danskerne gennem cykelløbet på de franske landeveje som kommentator.

Her har den tidligere cykelrytter delt ud af sine mange anekdoter undervejs på etaperne i selskab med den faste kommentator Dennis Ritter ved sin side.

Årets udgave af verdens største cykelløb begynder på lørdag 29. juni og slutter af 21. juli.

Powered by Labrador CMS