Royale får flere kroner af staten

Det er ikke kun dronningen, der får flere penge i 2020. Det gælder faktisk også resten af familien.

I udspillet til den nye finanslov er der tildelt flere penge til den kongelige familie. Der er tale om en samlet stigning på 600.000 kroner. Klik videre og læs om stigningerne. Foto: Scanpix
I udspillet til den nye finanslov er der tildelt flere penge til den kongelige familie. Der er tale om en samlet stigning på 600.000 kroner. Klik videre og læs om stigningerne. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Det ser indtil videre ud til, at det ikke bare er dronning Margrethe, der kan glæde sig over flere penge i 2020. Det kan den resterende del af familien også.

Ifølge regeringens udspil til Finansloven, så venter der kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Benedikte flere lønkroner.

Der er tale om en stigning på 600.000 kroner i 2020.

En generel lønstigning

Når forhandlingerne om finansloven tager form, kan det være at stigningen i lønkroner til Kongehuset – eller apanage som det kaldes – er på dagsordenen.

Artiklen fortsætter efter videoen

I hvert fald ønsker regeringen at give de kongelige medlemmer flere penge.

Dronning Margrethe tildeles 87,6 millioner kroner i 2020. Heraf går 1,3 millioner af dem til dronningens søster, prinsesse Benedikte.

Flere skejser til Frede

I 2020 tildeles der yderligere 29,8 millioner til den øvrige royale familie.

Den største del af det beløb går til kronprins Frederik. Han får en årlig ydelse på 21,6 millioner. Heraf er 2,2 millioner kroner af dem til hustruen kronprinsesse Mary.

Prins Joachim får 3,8 millioner kroner. Sidst men ikke mindst er 1,8 millioner kroner til grev Ingolf.

Det er en stigning på 600.000, da de medlemmer sidste år fik tildelt 29,2 millioner kroner.

En del af grundloven

Beløbet på apanagen kan blive omdrejningspunkt for debat, når regeringen skal indgå en finanslov.

Men noget der er helt sikkert, er, at apanagen formentlig aldrig forsvinder, for statens ydelse til regenten og medlemmer af kongehuset er skrevet ind i Grundloven.

Dog kan de kongelige medlemmer frasige sig apanage, som grevinde Alexandra har gjort senest. Hun får dog i 2020 2,6 millioner kroner.

Regeringen forventer, at finansloven skal indgås med rød blok.

Powered by Labrador CMS