Rusland vil evakuere 79.000 borgere fra Egypten

79.000 russere er strandet i Egypten, efter Kreml fredag indstillede alle flyvninger til landet. En evakueringsplan er sat i værk, oplyser russiske myndigheder.

Foto: KHALED DESOUKI/Scanpix
Udgivet Opdateret

79.000 russere er strandet i Egypten, efter Kreml fredag indstillede alle flyvninger til landet. En evakueringsplan er sat i værk, oplyser russiske myndigheder.

Omkring 79.000 russere er lige nu strandet i Egypten, efter præsident Vladimir Putin fredag valgte at indstille alle flyvninger til ferielandet. Derfor er der nu iværksat en evakueringsplan. Det oplyser lederen af det Føderale Agentur for Turisme i Rusland, Oleg Safonov, til flere russiske nyhedsbureauer ifølge Reuters.

»En evakueringsplan vil nu blive gennemført,« siger Oleg Safonov lørdag og tilføjer, at 1.200 russiske statsborgere allerede er blevet fløjet hjem.

Vladimir Putin valgte fredag at følge det britiske spor og indstille alle flyvninger til Egypten, hvilket ifølge Reuters tyder på, at også Kreml hælder mere og mere til teorien om, at det var en bombe, der var skyld i, at et russisk passagerfly styrtede ned i Sinai-ørkenen sidste lørdag. Flyet var på vej fra Sharm el-Sheikh til Sankt Petersborg, og alle 224 mennesker om bord – hovedsageligt russere – blev dræbt.

Storbritannien fragter 20.000 hjem

Ifølge Oleg Safonov må de mange russiske feriegæster dog efterlade det meste af deres bagage, da kun håndbagage vil være tilladt. Det sker, efter flere efterretningskilder har peget på, at flystyrtet for en uge siden tyder på terror. Terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) var hurtigt ude og tage skylden for angrebet.

Storbritannien transporterer efter planen samtlige 20.000 britiske turister hjem fra Egypten i løbet af weekenden, mens alle planlagte charterrejser fra Danmark til Sharm el-Sheikh lørdag er blevet aflyst.

Udenrigsministeriet ændrede fredag rejsevejledningen til det egyptiske rejsemål og fraråder således alle unødvendige rejser til Sharm el-Sheikh.

Powered by Labrador CMS