Ry-sagen: Mølleskolen udsat for hærværk

Mølleskolen har de sidste næsten tre uger været meget fremme i medierne. Nu er den og Ry Hallen blevet udsat for hærværk.

Udgivet Opdateret

Den voldsomme sag fra Ry, hvor fire drenge overfaldt en jævnaldrende med en brændende flaske med benzin, har nu føjet endnu et kapitel til sig.

Natten til søndag har en gerningsmand, eller gerningsmænd, udsat Mølleskolen, den skole, hvor de fire drenge gik, og Ry Hallen for hærværk.

Hærværket består i flere grafitti på væggene.

Den eksakte skrift på væggene, vil politiet dog ikke helt ud med.

– Der stod blandt andet: Bekæmp racisme og radikalisering, siger vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen til Newsbreak.dk.

Midtjyllands Avis er imidlertid i besiddelse af billeder fra hærværket. Her skulle angiveligt stå: “Den sidste Breivik er ikke født endnu” og “Terrorisme havde en farve – hvid”.

Det vil derfor være nærliggende at tro, at overfaldet og hærværket har en forbindelse.

– Det kan vi ikke sige noget om. Det ved kun gerningsmanden eller -mændene, siger Lars Peter Madsen.

Den eller de er endnu ikke i politiets varetægt. Derfor håber Sydøstjyllands Politi på henvendelser fra borgerne, der kan føre til en opklaring af hærværket.

Ordene er allerede fjernet – på den måde skal skolens elever ikke møde ind til smædeskriften mandag morgen.

Voldsom sag

6. februar overfaldt de fire drenge, på 15 og 16 år, en jævnaldrende dreng med en brændende benzinbombe. De fire er siden blevet varetægtsfængslede.

Den overfaldne dreng er af afghansk afstamning og sagen har fået stor mediebevågenhed på grund af dens voldsomme karakter ligesom Skanderborg Kommune har bedt, og fået, en redegørelse om sagen.

Har du oplysninger om hærværket – kontakt Sydøstjyllands Politi på telefon nummer 114.

Powered by Labrador CMS