Ryanair slår fast: Farvel til Billund, hvis strejke ikke droppes

Foto: Ryanair.
Udgivet Opdateret

Lavprisselskabet Ryanair bekræfter, at det vil lukke sin base i Billund om en uge, hvis ikke fagforeningerne dropper deres varslede sympatikonflikt i København. Det sker i en pressemeddelse udsent sent fredag eftermiddag.

Samtidig slår Ryanair fast, at selskabet også lukker sin base i Billund, hvis ikke den videre konflikten mod selskabet stopper.

Danske fagforeninger har nemlig varslet, at de vil blokere Ryanairs fly i Københavns Lufthavn, som om de ikke længere har base der. Det sker i sympati med medarbejderne på de Ryanair-fly, der flyver fra selskabet tre år gamle base i Billund.

Blokaden vil træde i kraft lørdag den 18. juli. Ryanair har nu sendt et åbent brev til de danske fagforeninger, hvori flyselskabet  bekræfter, at det med virkning fra midnat natten til onsdag i næste uge lukker sin base i København og flytter sine fly til Kaunas i Litauen.

»Da Ryanair ikke længere har en flybase i København, mener Ryanair, at fly til og fra København herefter ikke bør blive genstand for sympatiblokader,« skriver Ryanair.

Selskabet kræver en underskrevet bekræftelse på, at fagforeningerne dropper blokade i København. Bekræftelsen skal være Ryanair i hænde seneste kl. 17 onsdag den 15. juli, ellers flytter Ryanair to af sine tre flyv fra billund til lufthavnen London Stansted, mens det tredje får base i Palma på Mallorca.

»Vi beklager at være tvunget til at tage disse skridt mod de vildledte danske fagforeninger. Selvom disse fagforeninger erkender, at ingen af deres medlemmer arbejder for Ryanair, ha de tvunget os til at lukke vores base i København på tirsdag den 14. juli. Medmindre det trækker ders sympatistrejke efter denne data (hvor de bruger vores Billund-base som undskyldning) tilbage, så vil vi være tvunget til at lukke Billund-basen ved midnat fredag den 17. juli,« udtaler Eddie Wilson, Ryanairs Chief People Officer.

Han understreger samtidig, at Ryanair ikke bluffer med hensyn til at lukke basen i København.

»Vi beklager, at handleringer fra hans (John Dybart, leder af Serviceforbundet, red.) vildledte fagforening nu tvunger os til at lukke den tre fly store base i Billund og eksportere mere end 100 højt betalte piloter og kabinepersonale ud af Danmark. Vi beklager også, at det i Billunds tilfælde vil betyde en betydelig nedskæring i ruter, trafik og andre luffthavns/organiserede job i Billund som et resulat af disse anti-job handlinger fra de danske fagforeninger,« fortsætter Eddie Wilson.

Powered by Labrador CMS