Ryanair: Vi lukker basen i Billund

Ryanair lukker basen i Billund. Foto: Ryanair.
Udgivet Opdateret

Ryanair er helt færdig i Danmark, efter striden om medarbejdernes ansættelsesforhold onsdag fik LO til at varsle sympatikonflikt mod det irske lavprisflyselskab.

I en mail til branchesitet check-in.dk skriver Ryanairs kommunikationsafdeling, at man vil lukke basen i Billund Lufthavn, hvor 19 piloter og 45 kabineansatte har deres arbejdsplads.

»Ryanair har tidligere bekræftet ved Michael O’Learys pressemøde den 3. juli, at selskabets Billund-base vil lukke, hvis den bliver brugt af de danske fagforeninger – som indrømmer de ikke har nogen medlemmer i Ryanair – som anledning til at lave sympatiaktioner i København efter, at Ryanairs base i København er lukket den 14. juli,« lyder det ifølge check-in.dk i mailen.

Sympatikonflikten mod Ryanair begynder 18. juli, hvor LO-fagforeningerne vil blokere selskabets fly. Men Ryanair lukker altså basen i København, inden konflikten går i gang, og med lukningen i Billund har fagbevægelsen ikke nogen at konflikte imod.

Trods beslutningen om at lukke de danske baser, har Ryanair ingen planer om at opgive at flyve fra Danmark. Selskabet vil ifølge check-in.dk have 14 ruter til og fra København ved årets udgang, og i løbet af de kommende dage ventes der at komme en afklaring, hvad der skal ske med de yderligere 14 ruter i Billund.

Powered by Labrador CMS