S klar med flere penge til plejepersonale

Astrid Krag (S). Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Socialdemokraterne er klar til at bruge flere penge på at sikre mere personale på landets plejehjem.

Det siger regeringspartiets ældreordfører, Astrid Krag (S), efter hver femte plejehjemsansatte i en ny undersøgelse foretaget af fagforbundet FOA giver udtryk for, at der dagligt eller ugentligt opstår »uforsvarlige eller farlige situationer for borgerne«, fordi der er for lidt plejehjemspersonale på arbejde.

»Det er en foruroligende undersøgelse, som vi tager meget alvorligt. Det er helt centralt for os, at vores ældre oplever tryghed og omsorg på plejehjemmene,« siger Astrid Krag i et skriftligt svar til Berlingske Nyhedsbureau og fortsætter:

»Undersøgelsen viser med al tydelighed, at vi skal sætte ind med flere varme hænder til vores ældre. Det kræver, at vi hvert år bruger flere penge på området, og det er vi parate til. Vi har allerede afsat en ældremilliard, som giver de ældre mere og bedre pleje,« siger hun.

DF kræver også flere hænder

Dansk Folkepartis socialordfører, Karin Nødgaard (DF), har ligeledes søndag krævet flere varme hænder på plejehjemmene til at løfte opgaverne.

Den udmelding giver Astrid Krag dog ikke meget for, da det ifølge den socialdemokratiske ordfører ikke hænger sammen med DFs valg af statsministerkandidat.

»Det undrer mig, at Dansk Folkeparti peger betingelsesløst på Lars Løkke og hans nulvækst, hvis de virkelig er bekymret for vores ældre. For nulvækst vil betyde nedskæringer og færre varme hænder i en tid, hvor vi bliver flere ældre. Det hænger ganske enkelt ikke sammen,« siger Astrid Krag.

Powered by Labrador CMS