S: Regeringen er i »allerhøjeste beredskab« mod kabeltyverier

Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Det er yderst nødvendigt at gribe ind over for de kabeltyve, der er på spil ved det danske banenet – især set i lyset af den seneste uges tre tyverier. Det mener Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn (S).

»Det er ikke bare gement tyveri. Det er hærværk mod hele fællesskabet, når der er så mange danskere, der bliver forsinket på vej på arbejde på grund af det her. Så det er fuldstændig uacceptabelt, og de relevante ministerier er i allerhøjeste beredskab i forhold til at prøve at finde løsninger på det her,« siger han med henvisning til et task force-arbejde under Justitsministeriet og Transportministeriet, der har fået til opgave at se på kabeltyverierne.

Onsdag morgen vågnede pendlere på Køge Bugt-banen op til endnu en kaotisk morgen med stagnerede S-tog, fordi tyve havde været på spil ved stationen Åmarken nær København. De slap af sted med mindst 400 kilo kobberkabler, og onsdagens episode er den tredje af slagsen på Køge Bugt-banen siden fredag.

Rasmus Prehn påpeger, at Justitsministeriet og Transportministeriet allerede nu har gang i en forebyggende indsats mod kabeltyverier sammen med Banedanmark som led i task force-arbejdet.

»Det handler blandt andet om, at vi skal have skiftet kobberkabler ud med aluminiumkabler, så de bliver mindre interessante at stjæle. Derudover har vi mærkninger på de her kabler, og så har vi politiet på opgaven i forhold til mere overvågning,« siger transportordføreren.

Task forcen har fået til opgave at analysere bekæmpelsesindsatser i alle faser af kabeltyveriet – både planlægningen, gennemførslen samt transporten og afsætningen af kabler. Arbejdet skal være færdigt i april 2015.

De Konservative har tidligere kritiseret regeringen for, at der er for lang tid til april. Omvendt står det til hos den socialdemokratiske ordfører, der synes, at regeringen handler »hurtigt«.

»Det er ikke, fordi vi synes, at alt er i den skønneste orden, og at vi nu har gjort det, vi skal. Vi gør gerne mere end det, vi har gjort. Men jeg synes, vi er på opgaven, og vi er i gang med at prøve at løse problemet og få det stoppet,« lyder det.

Powered by Labrador CMS