Så mange er nu blevet vaccineret

Siden starten af oktober har ældre og udsatte haft tilbud om at en gratis vaccination mod influenza.

Udgivet Opdateret

På to uger har apotekerne vaccineret lige så mange personer mod influenza, som de gjorde i hele sidste sæson.

Omkring 120.000 er nemlig allerede blevet vaccineret på de 380 apoteker, der tilbyder vaccine mod influenza. Det oplyser Danmarks Apotekerforening i en pressemeddelelse.

Tallet er opgjort fra 1. oktober, hvor et tilbud om gratis vaccination mod influenza for ældre over 65 år samt personer i udvalgte risikogrupper gik i gang.

Allerede den første dag for tilbuddet fik cirka 17.000 en influenzavaccine på apotekerne.

Kan løbe tør

Sundhedsstyrelsen har henstillet til, at man målretter vaccinationer mod influenza til personer over 65 år samt særligt sårbare. Det skyldes, at der er risiko for at løbe tør for influenzavacciner.

Det har fået apotekerne til midlertidigt at sætte vaccination mod influenza af andre grupper på pause.

Influenzasæsonen er i gang, og i år sker det under særlige omstændigheder, da man også skal tage forbehold for coronakrisen. (Arkivfoto) Foto: Pascal Rossignol/Reuters
Influenzasæsonen er i gang, og i år sker det under særlige omstændigheder, da man også skal tage forbehold for coronakrisen. (Arkivfoto) Foto: Pascal Rossignol/Reuters

Risikogrupperne tæller blandt andre gravide i 2. og 3. trimester, svært overvægtige og førtidspensionister. Også personer med visse kroniske sygdomme tælles med.

Særlig vigtig under corona

Vaccination mod influenza er særligt vigtig under coronakrisen, lyder det fra Danmarks Apotekerforening.

– Det er glædeligt, at så mange af dem har fulgt myndighedernes anbefaling, da de er i størst risiko, hvis de både bliver ramt af influenza og covid-19. Det kan forværre sygdomsforløbet betragteligt.

– Desuden skal vi undgå, at patienter med influenza kommer til at optage de sengepladser på hospitalerne, som vi potentielt skal bruge til coronapatienter, siger Birthe Søndergaard, sundhedsfaglig direktør i foreningen, i pressemeddelelsen.

Foreningen oplyser, at omkring halvdelen af borgere over 65 år blev vaccineret mod influenza i 2019.

Dog vil man gerne nå højere op i 2020. Det skyldes coronakrisen.

Powered by Labrador CMS