Så mange har hun smidt ud

Cirka 60 medlemmer er ifølge næstformand blevet smidt ud af Nye Borgerlige, og der kommer sandsynligvis flere

Nye Borgerlige - med formand Pernille Vermund i spidsen - har ekskluderet mange medlemmer af partiet.
Nye Borgerlige - med formand Pernille Vermund i spidsen - har ekskluderet mange medlemmer af partiet.
Udgivet Opdateret

Nye Borgerlige besluttede tidligere på ugen at ekskludere en af partiets kandidater ved kommunalvalget i november på grund af en "uacceptabel" kommentar på et socialt medie.

Henning Linnemann, som var kandidat til byrådet i Halsnæs, bliver næppe den sidste, vurderer medstifter og politisk næstformand Peter Seier Christensen.

- Jeg tror, at det er uundgåeligt, at det kommer til at ske igen, selv om vi helst var fri for det, siger han.

- Jeg tror, at det er uundgåeligt, at det kommer til at ske igen, selv om vi helst var fri for det, siger politisk næstformand i Nye Borgerlige Peter Seier Christensen.
- Jeg tror, at det er uundgåeligt, at det kommer til at ske igen, selv om vi helst var fri for det, siger politisk næstformand i Nye Borgerlige Peter Seier Christensen.

63-årige Linnemann, som går til valg på at afskaffe bureaukrati for ældre og løse trafikale problemer, har for år tilbage skrevet på Facebook, at han gerne "dræber en muslim eller to".

- Det er fuldstændig uacceptabelt. Når sådan noget kommer frem, så træffer vi en beslutning lynhurtigt - på under 24 timer. Lige så snart vi kan få samlet folk, siger den politiske næstformand.

60 medlemmer ekskluderet

Nye Borgerlige har ifølge Peter Seier Christensen ekskluderet omkring 60 medlemmer i partiets historie.

I dag er partiet, som blev stiftet i 2015, landets tredjestørste målt på antal medlemmer med over 17.000 medlemmer.

- Jeg synes ikke, at det er et vanvittigt stort tal, i forhold til at vi snart er 18.000 medlemmer. Jeg synes ikke, man kan tale om, at det er voldsomt store mængder af den slags mennesker, der kommer ind i vores parti. Men når vi finder dem, ryger de ud, siger Peter Seier Christensen.

Ifølge næstformanden har partiets ledelse fat i lokalforeningerne for at sikre, at man ikke får folk ind, som udtaler sig som Linnemann gjorde på Facebook.

-Svært at holde styr på alle

Det er dog, mener han, svært at holde styr på alle og tjekke gamle kommentarer på Facebook. Derfor tror han, at der kommer flere sager. Og dermed eksklusioner.

- Det kommer der vel. Det kommer der vel. Altså jeg håber ikke, at der gør, men det kan godt være, at der kommer en igen om et år. Det kan jeg ikke garantere. Jeg er absolut helst fri, siger Peter Seier Christensen.

Er det skadeligt for jer?

- Det er ikke nogen fordel for os i hvert fald. Jeg håber, at folk forstår, at når vi reagerer så voldsomt og så hurtigt, som vi gør, så er det fordi, at vi faktisk mener, at der er helt uacceptabelt. Den salgs holdninger og den slags personer har ikke nogen plads i vores parti, siger næstformanden.

Powered by Labrador CMS