Så mange millioner blev indsamlet til Kræftens Bekæmpelse

Foto: Simon Kjove Bohr/Scanpix.
Udgivet Opdateret

For 30. år i træk har frivillige danskere stemt dørklokker for at indsamle penge til forskning i kræft. I år er der blevet indsamlet 34,6 millioner kroner, oplyser Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

»Vi er rigtig glade for den støtte, som danskerne endnu en gang har vist os,« siger Leif Vestergaard Pedersen, der er direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Igen i år har landsindsamlingen budt på rørende historier, fortæller direktøren.

»Lige fra en kvinde, der netop var blevet erklæret rask og havde et større beløb liggende parat til indsamleren, til hjemløse, der sælger deres flasker og donerer pengene. Selv mødte jeg en lille dreng på min rute, der tømte sine lommer for småpenge. Vi er dybt taknemlige for alle beløb – store som små,« siger han.

De 34,6 millioner indsamlede kroner tæller resultatet fra indsamlingsbøtterne, erhvervslivets donationer, indsamlinger på nettet og fra betalingstjenesterne Mobilepay og Swipp. Oveni det kommer de kroner, danskerne giver via girokort, sms og fastnettelefon.

»Uden den enorme støtte fra befolkningen ville vi ikke kunne bane vejen for, at færre får kræft, og at flere overlever og får et godt liv efter sygdommen. Derfor skal der lyde et stort tak til alle dem, der har brugt dagen i dag på at gøre en forskel for kræftramte og pårørende i Danmark,« siger Leif Vestergaard Pedersen.

På de 30 år, landsindsamlingen har eksisteret, er der blevet samlet omkring 700 millioner kroner ind til bekæmpelse af kræft.

Powered by Labrador CMS